Türkiye'deki "tarihi" seçim dünya manşetlerinde! Türkiye kararını veriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'deki "tarihi" seçim dünya manşetlerinde! Türkiye kararını veriyor

GÜNDEM Haberleri

Dünya basını Türkiye'deki seçimlere odaklanmış durumda. Türkiye'deki seçim atmosferini yakından takip eden yabancı basın ve medya kuruluşları gelişmeleri okuyucularına servis edebilmek için birbirleriyle yarış halinde. "Türkiye'nin en kritik seçimi" ve "tarihi dönüm noktası" şeklinde yapılan yorumlar uluslararası medyanın Türkiye'ye olan ilgisini kanıtlar nitelikte.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için 60 milyon seçmen bugün sandık başına gidiyor.

Uluslararası basın ve medya kuruluşları Türkiye’deki seçim atmosferini ilgiyle takip ediyor.

Türkiye'deki

Dünya genelinde milyonlarca kişiye ulaşma kapasitesi olan Reuters ve Associated Press gibi haber ajansları Türkiye’deki seçim gelişmelerini anlık olarak okuyucularına aktarıyor.

"Milyonlarca seçmenin sandık başına gittiğinin" hatırlatıldığı haberlerde bu yıl yapılan seçimlerin "Türkiye’nin tarihindeki en önemli seçimlerden bir tanesi" olduğu vurgusu dikkat çekiyor.

"KIYASIYA MÜCADELE" YORUMLARI YAPILDI

ABD merkezli tüm dünyaya yapın yapan CNN International “Türkiye'de kıyasıya mücadele edilen seçimlerde sandıklar açıldı” başlığıyla haberi servis etti.

Türkiye'deki

Erdoğan, istikrar ve bağımsız dış politika platformunda kampanya yürüterek ve Türkiye'nin savunma sanayisini desteklemeye devam ederek uzun iktidarının erdemlerini güçlendiriyor” satırları haberin en dikkat çeken kısımlarından bir tanesi oldu.

Millet İttifakı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altı muhalefet partisi tarafından desteklendiğinin hatırlatıldığı haberde, “Türkiye'de hizipçi muhalefet ilk kez tek aday etrafında toplandı” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'deki

"TÜRKLER EN ÖNEMLİ SEÇİMLERDE OY KULLANIYOR"

Türkiye geleceğine karar veriyor” başlığıyla yayınlanan haberde İngiltere merkezli BBC, “Türkler modern tarihlerinin en önemli seçimlerinde oy kullanıyor” cümlelerini kurdu.

Kesin zaferi garantilemek için, kazananın oyların %50'den fazlasına ihtiyacı var. Aksi takdirde, iki hafta içinde ikinci tura gider” hatırlatması yapıldı.

Türkiye'deki

"KİLİT SEÇİM" TANIMLAMASI GELDİ

Katar merkezli yayın yapan dünyaca ünlü Al Jazeera da Türkiye’deki seçimlere yoğun ilgi gösteren medya kuruluşlarından bir tanesi.

Türkiye kilit seçimde oy kullanıyor” başlığıyla servis edilen haberde “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesi 100. kuruluş yıldönümünün eşiğindeyken, önümüzdeki 100 yılı ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak çerçeveledi” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri, birçok kişi tarafından Türkiye'nin 1950'de ilk çok partili seçimini gerçekleştirmesinden bu yana en önemli seçimler olarak ilan ediliyor” dendi.

Türkiye'deki

SEÇİM SONUÇLARI YAKIN TAKİPTE

Türkiye seçimleri canlı yayında: Sandıklar kilit oylamada açılıyor” başlığını kullanmayı tercih eden Middle East Eye, “Yaklaşık 64 milyon seçmen, Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı ve parlamentosunu zorlu bir yarışta belirliyor” ifadelerini tercih etti.

Türkiye'de milyonlarca insan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir yarışa sokan son yılların en önemli seçimlerinden birinde oy kullanmaya başladı” yorumu yapıldı.

Türkiye'deki

"ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU ARASINDA YARIŞ"

Rakamlarla 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi” başlığını kullanan Rusya merkezli Sputnik gazetesi de Türkiye’deki seçimleri anbean takipçilerine aktarıyor.

Altı partili bir muhalefet koalisyonunun aday çıkardığı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ana rakibi olarak değerlendiriliyor” yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...