Türkiye'nin ısrarları sonuç verdi! İsveç, PKK üyesi Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iade etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin ısrarları sonuç verdi! İsveç, PKK üyesi Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iade etti

GÜNDEM Haberleri

NATO üyesi olmak için başvuran ancak Türkiye'nin 'veto'su karşılaşan İsveç, terör örgütlerine olan tutumunda geri adım attı. İsveç, hakkında terör örgütü PKK/KCK üyeliğinden 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulanan Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iade etti.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Finlandiya ile birlikte NATO üyesi olmak için başvuran İsveç, Türkiye'nin resti ile karşılaştı. Tavrından taviz vermeyen Türkiye, iki ülkeden de net olarak terör örgütleri ile arasına mesafe koymasını istedi. Yapılan görüşmeler ve sıkı diplomasi trafiğinin ardından İsveç, terör örgütü PKK-FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede Türkiye ile birlikte hareket edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’nin taleplerini haklı bulan İsveç, bu ziyaret sonrasında bir terör örgütü mensubunu iade etti.

MAHMUT TAT TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ

Bir süre önce İsveç polisi tarafından gözaltına alınan ve hakkında 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasına bulanan terör örgütü PKK üyesi Mahmut Tat, Türkiye'ye iade edildi.

İki gün önce sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınan terör örgütü üyesi Mahmut Tat, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İsveç'in başkenti Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nından tarifeli uçakla dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Türkiye'ye iade edilen Tat, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Hükümlü Tat, buradaki işlemlerinin ardından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

İLTİCA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Mahmut Tat'ın hakkında verilen hapis cezası nedeniyle 2015 yılında İsveç'e kaçarak iltica talebinde bulunduğu ve iltica talebinin kabul edilmediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Mahmut Tat, Tunceli'de 2015 yılında terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine katıldığı suçlamasıyla hakkında açılan davada 6 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. PKK'lı Tat, daha sonra İsveç'e kaçmıştı. (Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...