En çok şikayet edilen konu: Vatandaşın derdi sokak köpekleri

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
En çok şikayet edilen konu: Vatandaşın derdi sokak köpekleri

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

TBMM Dilekçe Komisyonuna son beş ayda gelen şikâyet konularının başında, sahipsiz köpeklerle ilgili yaşanan problemler geldi.

Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikâyetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonuna, 28. Dönemin başlangıcı olan 15 Mayıstan bu yana 3 bin 985 başvuru yapıldı. TBMM Dilekçe Komisyonuna en çok şikâyet edilen konu sahipsiz köpeklerle ilgili oldu. Başvurular arasında TBMM’nin pazar günleri de çalışması, emekliler için internetin ücretsiz olması, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa Yakaları için ayrı belediye başkanlığı seçimi yapılması gibi dikkati çekici talepler de yer aldı.

Birçok vatandaş başıboş köpeklerin toplatılmasını, kısırlaştırılmasını, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılmasını isterken bazıları da hayvanlarını sokağa terk edenlerin tespit edilerek cezalandırılması talebinde bulundu. Başvurular arasında, söz konusu şikâyetlerin aksine, “başıboş köpeklerin yol açtığı problemlere dikkati çekmek ve bu meselenin çözümü için çalışma yürütmek için kurulan bir internet platformunun kapatılması ve sahibinin tutuklanması” ile “toplumu yanlış bilgilendirerek sokak hayvanlarını hedef gösterdiği iddia edilen bir derneğin kapatılması” talepleri de dikkati çekti.

Sahipsiz köpeklerle ilgili başvuruları inceleyen Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, söz konusu taleplerin bir kısmının karşılanabilmesi amacıyla 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiği; bazı talepler için ise ilgili mevzuatın uygulamasının devam ettiğinin anlaşıldığına karar verdi. Komisyon, dilekçe sahiplerine; Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin bu alanda yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...