Yeni aldığı konut yerle bir oldu: Yıkılan evimin kredisini ödeyeceğim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni aldığı konut yerle bir oldu: Yıkılan evimin kredisini ödeyeceğim

GÜNDEM Haberleri

Çadır kentte hayat zor. En temel ihtiyaç tuvalet ve ısınma... Zeynel Ağgül “500 bin lira kredi çekip aldığım ev yerle bir oldu. Kredi ödemesi sürüyor. Mağduriyetime bir çare bulunması lazım” diyor.

MAHMUT ÖZAY & FERHAT EKİNCİ / ADIYAMAN - Büyük yıkıma sebep olan deprem, afetzedeleri ekonomik olarak da vurdu. Depremden kısa bir süre önce 500 bin lira kredi çekerek aldığı evin yerle bir olduğunu söyleyen depremzede Zeynel Ağgül “Kredi ödemesi devam ediyor. Oturmadığım, yıkılan bir yere para ödeyeceğim. Mağduriyetimi nasıl gidereceğim. Buna bir çözüm bulmaları lazım” diye konuştu.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ LAVABO VE BANYO"

Depremden en çok etkilenen illerden Adıyaman’da, AFAD, Kızılay ve yardım kuruluşları tarafından dağıtılan çadırlarda kalan vatandaşlar, en büyük eksikliğin tuvalet ve ısınma olduğunu belirtiyor. Afetzede Sevgi A. “En büyük sorunumuz lavabo ve banyo. Daha lavabo gelmedi. İleride yeni hastalıkların çıkmasından endişe ediyoruz. Bir tek caminin tuvaleti var, bayanlar orayı kullanıyor ve uzak. Hastamız, yaşlımız var, tuvaletlerini tutamıyor. Zaten yıkanmayı unuttuk. Elli yaşındayım böyle bir depremi daha önce görmedim. Sürekli sallandı durdu. Çok farklı bir depremdi” dedi.

Yeni aldığı konut yerle bir oldu: Yıkılan evimin kredisini ödeyeceğimMahmut Özay - Ferhat Ekinci

“DEVLETİMİZ GÜÇLÜ”

Depremzedelerden Abuzer D. de tuvalet eksikliğine dikkat çekerek “Başka eksikler de var ama önemlisi tuvalet” ifadesini kullandı. Pazar akşamına kadar her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyen Abuzer D. “Depremi mutfakta hissettim. Kıyamet gibi bir şeydi. Kulakları sağır eden bir ses koptu. Biz kendimizi kaybetmemeye çalıştık. Hiç beklemiyorduk. Eniştemi, yeğenimi kaybettim, ablam da ağır yaralandı. Doğal afetlerin önüne geçemeyiz ancak en az hasarla kurtulmak da insanoğlunun elinde. Merkeze yakın köyler, mezralar insan kaybetmedi. Burası koskoca bir şehir merkezi. Bizi geçin, özellikle enkaz altındaki insanlara müdahale etmede geç kalındı. Bir plansızlık vardı. Devletimiz güçlü, devletimizin gücü böyle bir şeye yeter. Ancak koordinasyon kurulamadı” diye konuştu.

“‘BİR KİŞİ İÇİN Mİ AĞLIYORSUN”

Çadır kentte kalan Zeliha T.  depremde bir yakınını kaybetmiş. Zeliha T. “Morgun önünde ağlıyordum, biri geldi ‘Sen kaç kişiyi kaybettin?’ diye sordu. Ben de ‘Bir kişi’ dedim. Bana ‘Sen bir kişi için ağlıyorsun. Biz 18 kişiyi gömdük geldik. 18 kişi için biz ne yapalım’ diye sordu. Yani ‘Kaybettiğin bir kişi ise yüreğine su serp’ diyorlar. Biz duyarsız olduk sanki. Hâlâ ekmek peşindeyiz, utanıyorum. Akraba diye bir şey kalmadı. Sadece ben, eşim ve çocuğum ayaktayız” sözleriyle yaşanan dramı özetledi.

Zeliha T. “Elâzığ’da deprem oldu hepimiz oraya yardıma gittik. Samsat’ta oldu hepimiz oraya yardıma koştuk. Ama böyle 10 ilde bir deprem ilk defa görüyoruz. Rabbim’den geldi, hamdedeceğiz, diyecek bir şeyimiz yok. Ağlıyoruz ama haşa isyan değil. Allah devletimize zeval vermesin, elbet bir çözüm bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...