Yeniden Refah Partisi neden AK Parti ile ittifak yapmadı? Erbakan 5 sebep sıraladı 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeniden Refah Partisi neden AK Parti ile ittifak yapmadı? Erbakan 5 sebep sıraladı 

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Erbakan kararın gerekçesi olarak 5 sebep sıraladı. 

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan merakla beklenen ittifak kararlarını açıkladı. Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Erbakan, AK Parti ile ittifak yapmama kararı aldıklarını söyledi. 

"FAVORİ PARTİYİZ"

Seçimlere favori parti olarak girdiklerini söyleyen Erbakan, üye sayılarına dikkat çekerek "5 ayda 150 bin üye kazandık. Toplam üye sayımız 411 bine ulaştı. Seçimlere 500 bin üye ile girmek istiyoruz" dedi. 

"AK PARTİ MUTABAKAT METNİNE UYMADI"

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde yer aldıklarını hatırlatan Erbakan, AK Parti ile yaptıkları mutabakat metnine uyulmadığını ve iktidarın Gazze konusunda gereken adımları atmadığını ifade etti. 

AK Parti ile ittifak yapmama nedeni olarak 5 sebep sıralayan Erbakan şunları söyledi: 

1- Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 

2- Teşkilatlarımız ittifak içinde yer almamızı istemiyor.

3- Biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz.

4- Karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus değil.

5- AK Parti ittifak görüşmelerinde bize adil tekliflerle gelmedi. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Leyla 4 Şubat 2024 09:13

Gir bakalım yalnız da boyunun ölçüsünü al fitnecilerin gazına gelen adam Unutun mu babana yapılanları

Şener Mustaoğlu 3 Şubat 2024 16:16

Sayın Fatih Erbakan, Bu karar ile Rahmetli Babanızın kemiklerini sızlattınız.Müslüman Toplum bu kararınızı desteklemiyor ve kimin emrine girdiğinizi bildiğinizi söylemeye de gerek yok.Yazık gerçekten çok yazık.

Sonraki Haber Yükleniyor...