Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi

Yerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi

Türk savunma sanayisi tarafından milli imkanlarla geliştirilen yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma füzesi Siper'in atış testi başarıyla gerçekleşti. ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE ile ortak ile ortak yürütülen proje hava savunmasına uzun menzilde ve dağıtık mimaride hava savunması sağlanmasına imkan verecek.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından Türk savunma sanayisi tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen Siper’in atış testinin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu.

TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından teste ilişkin video paylaşarak, "Hava savunma sistemlerimizin yolculuğuna devam ediyoruz. Adım adım olan bu yolculukta çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileri kademelere doğru olan yolculuğumuzda Siper'e doğru hedeflerimize yürüyoruz. Siper yolculuğumuzun testlerinden birisini daha gerçekleştirdik. Giderek artan menzil ve irtifalarda testlerimiz devam ediyor. Çeşitli mesafelerde ürünler çıkmaya devam edecek. Siper hedefimize geçtiğimiz günde ülkemizde 5-6 çeşit hava savunma sistemimizin devrede olduğunu göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Yerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi
Başlık ResmiYerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi

YERLİ VE MİLLİ

Siper füzesi, Türkiye'nin katmanlı hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen Siper, uzun menzilde ve dağıtık mimaride hava savunması sağlanmasına imkan verecek. Proje ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile yürütülüyor.

YERLİ SİSTEMLERLE KATMANLI HAVA SAVUNMASI AMAÇLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yerli sistemlere katmanlı bir hava savunması oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda 2019 yılında Korkut sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimatı gerçekleştirilirken daha sonra araçtan atılan 4 kilometre irtifa ve 8 kilometre menzile kadar etkili Sungur hizmete alındı.

Yerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi
Başlık ResmiYerli S-400 ilk kez görüntülendi: Milli hava savunma füzesi başarıyla ateşlendi

S-400 SEViYESİNDE OLMASI AMAÇLANIYOR

Alçak irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-A füzesinin teslimatlarına başlanırken Hisar-O füzesinin seri üretimi başladı. HİSAR A sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O sistemininki 25 kilometreyi buluyor. Siper'in ise S-400 ile rekabet edebilir bir seviyede olması amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME
Milli Savunma Üniversitesi 55 akademik personel alıyor
HABER

Milli Savunma Üniversitesi 55 akademik personel alıyor

BAKMADAN GEÇME
Milli Savunma Bakanı Akar, Sırp mevkidaşını ağırladı
HABER

Milli Savunma Bakanı Akar, Sırp mevkidaşını ağırladı

BAKMADAN GEÇME
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD
HABER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.