Ceza yiyip üzülmeyin... Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ceza yiyip üzülmeyin... Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Her kış dönemi zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasına artık sayılı saatler kaldı. Tüm araç sürücülerini ilgilendiren uygulama yarın başlıyor. Belirlenen dönem içerisinde kış lastiği takmayanlar için ise ceza var.

Her yıl aynı dönem tüm sürücüleri ilgilendiren uygulamaya geçiliyor. Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda yarından itibaren kış lastiği takılması zorunlu olacak.

4 AY SÜRECEK

Yarın başlayacak uygulama 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023'te sona erecek. Güvenli ve akıcı bir trafik için sadece zorunluluk kapsamında olan ticari araçlarda değil tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor.

CEZASI 1152 LİRA

Zorunlu kış lastiği uygulamasına uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.

LASTİKÇİLERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

UYGULAMANIN AMACI

Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

YOL TUTUŞU VE YÜKSEK GÜVENLİK SAĞLIYOR

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...