ANKA 3 ne zaman teslim edilecek? ANKA-3 ne durumda?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ANKA 3 ne zaman teslim edilecek? ANKA-3 ne durumda?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ANKA-3 için teslim tarihi sorgulanmaya başlandı. ANKA-3'ün TSK'ya teslim tarihi belli oldu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ANKA 3 hakkında konuştu. Son dakika gelişmesinin ardından Milli insansız savaş uçağı ANKA-3 hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, ANKA 3 ne zaman teslim edilecek? ANKA-3 ne durumda? ANKA-3 uçtu mu? Tüm merak edilenler haberimizde.

Türkiye'nin ANKA 3 insansız savaş uçağı hakkında detaylar arama motorlarında sorgulanıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA-3 teslim tarihi belli oldu. ANKA-3 ne zaman teslim edilecek?  ANKA-3 seri üretim ne zaman? ANKA-3 havalandı mı? ANKA-3 uçtu mu?

ANKA-3 NE OLDU SON DAKİKA?

 ANKA-3'ün TSK'ya teslim tarihi belli oldu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ANKA 3 hakkında konuştu. Temel Kotil, "KAAN'IN 6. Nesle dönüştürülmesi için de çalışma yapılıyor. Milli motorun, uçağın teslim sürecine yetişmeyi planlıyoruz. ANKA-3'ü de bu sene içinde teslim etmeyi planlıyoruz. ANKA-3 durmadan uçuyor." ifadelerini kullandı.

ANKA 3 ne zaman teslim edilecek? ANKA-3 ne durumda? - 1. Resim

ANKA-3 HAVALANDI MI?

ANKA-3 insansız savaş uçağı ilk kez 28 Aralık 2023 tarihinde havalandı ve görünmez uçak göklerle buluştu. İnsansız savaş uçağı ANKA-3, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti. TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3'ün tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmeleri devam ediyor. ANKA-3, radarda neredeyse görünmeyen kuyruksuz yapısıyla insansız hava araçları alanında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...