Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? Alper Gezeravcı nasıl geri dönecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? Alper Gezeravcı nasıl geri dönecek?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gitmesiyle beraber Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? Alper Gezeravcı nasıl geri dönecek? İşte detaylar...

19 Ocak 2024'ün ilk saatlerinde ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı Ax-3 misyonu ile uzaya giden ilk Türk oldu. Bununla beraber uzay yolculuğuyla ilgili araştırmalar arttı. Astronotlar dünyaya nasıl döner? sorusu da popüler aramalardan biri oldu. Peki, Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? Alper Gezeravcı nasıl geri dönecek? İşte haberin detayları...

ASTRONOTLAR DÜNYAYA NASIL DÖNER?

Uzaya giden Astronotlar, uzaya gittikleri uzay aracıyla geri dönerler. Astronotlar dünyaya geri dönüş için birkaç adım takip ederler. Uzay aracının dönüş için belirlenmiş bir rotası vardır. Atmosferde serbest düşüşe geçen uzay aracı dünyaya yaklaşır. Bu aşamada, uzay aracının hızını kontrol etmek ve atmosferin yoğunluğuna uyum sağlanması önemlidir. Uzay aracı atmosfere girdiğinde, hızlı bir şekilde atmosferin alt katmanlarına doğru ilerler. Bu aşama esnasında atmosfer sürtünmesi nedeniyle sıcaklıklar artar ve uzay aracında ısınma meydana gelebilir. Belirlenmiş bölgeye iniş yapabilmek için paraşüt açılır. Bazı uzay araçları iniş hızını azaltmak için roketleri de kullanabilr. Astronotların dünyaya dönüş sürecinde genel olarak uzay ajansları tarafından benzer standart protokoller yürütülür. İniş bölgesi ve iniş şekli uzay aracının tasarımına ve yapısına ve görev gereksinimlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Astronotlar dünyaya nasıl döner? Uzaydan dünyaya dönüş nasıl oluyor? Alper Gezeravcı nasıl geri dönecek?

ALPER GEZERAVCI ŞU ANDA NEREDE?

Crew Dragon kapsülüyle Ax3 misyonu için uzay yolculuğunda olan Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı. Yolculuk hala devam ediyor Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Crew Dragon kapsülü, dünyanın etrafında dönerek yükseliyor. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...