Dem Parti Esenyurt belediye başkan adayı kim oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dem Parti Esenyurt belediye başkan adayı kim oldu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP ve DEM Parti arasında Esenyurt ilçesi aday pazarlığı yaşanıyor. Siyasi partilerin yerel seçim adaylarıteslim edilen listelerle birlikte netleşiyor. Bu kapsamda Dem Parti Esenyurt belediye başkan adayı kim oldu? CHP ile DEM Parti iş birliğinde kim aday oldu?

Dem Parti Esenyurt belediye başkan adayı kim oldu, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. CHP ve DEM Parti arasındaki aday pazarlığı sona erdi. Esenyurt ilçesinde Dem Parti'nin dayattığı isim CHP'den aday oldu.

CHP, DEM Parti arasında yerelde iş birliği sağlandı. CHP ile İstanbul Esenyurt ve Adalar'da Kent uzlaşısı adı altında işbirliği yapan Dem Parti'nin CHP adayını destekleyecek. Bu kapsamda DEM Parti ve CHP'nin Esenyurt'ta ortak aday çıkarma konusunda uzlaştı. 

DEM PARTİ ESENYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

CHP ilk başta Esenyurt'ta Ali Gökmen'i aday olarak göstermişti. Ardından DEM Parti ile ortak aday çıkarmak için Gökmen'in yerine Dem Parti'nin de sıcak baktığı isim olan Ahmet Özer'i aday gösterdi. CHP aynı şekilde Güngören'de de Temel Akkoçlar'ı geri çekti, yerine DEM'in de istediği Yüksel Yalçın'ı aday yaptı.

Bu uzlaşının ardından Dem Parti'nin aday çıkarmaması beklenirken listeleri saat 16.55'te seçim kuruluna yetiştirdi. DEM Parti İstanbul'un 17 ilçesinde belediye başkan adayı çıkardı, kalan 22 ilçede ise aday göstermedi.

Dem listelerine göre, aday çıkarılacak ilçeler şöyle şekillendi; Beykoz, Kadıköy, Sultanbeyli, Ümraniye, Adalar, Arnavutköy, Esenler, Gaziosmanpaşa,  Kağıthane, Sultangazi, Beşiktaş, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Güngören, Küçükçekmece ve Büyükçekmece.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları ise Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...