Eşme nerede, hangi ilde? Eşme nerenin ilçesi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eşme nerede, hangi ilde? Eşme nerenin ilçesi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eşme nerede konusu gündeme geldi. Eşme'nin Hangi il ve ilçeye bağlı olduğu merak ediliyor. Türkiye'de bir ilçe olan Eşme nerede, hangi ilde, Eşme nerenin ilçesi sorularının detayları haberimizde...

Eşme nerede, hangi ilde? Eşme nerenin ilçesi? sorularının cevapları araştırılıyor. Türkiye'de bir ilçe olan Eşme gündeme geldi. 

EŞME NEREDE, HANGİ İLDE?

Eşme, Uşak'a bağlı bir ilçedir. Uşak ilinin 62 km güneybatısında yer alır. Eşme, nüfus bakımından Uşak'ın Banaz'dan sonra en büyük ilçesidir. 

Eşme adı sulak yer anlamına gelir bu nedenle de tarih boyunca yerleşim yeri merkezlerinden biri olmuştur. Anadolu'nun hemen hemen her köşesinde ilk çağlara kadar giden yerleşim yerleri olduğu gibi Eşme'de ilk çağlardan beri merkezi bir konumda yer alır. Eşme adının ise Eşmeli Aşireti'nden geldiği söyleniyor. Eşmeliler aşireti yörüktür. Eşme'de Kargılı, Kaşeli ve Çıkılı Yörük aşiretleri yaşamıştır. Konar göçer bir ikamet yeri olan Eşme de bu gelenek günümüze kadar gelmiştir. Eşme ilçesi Yörüklerden oluşur. 1953 yılında  Uşak'ın ilk olmasıyla Eşme, Manisa'dan ayrılarak Uşak'a bağlanır. Eşme nerede, hangi ilde? Eşme nerenin ilçesi?

EŞME NERENİN İLÇESİ?

1953 yılında Uşak il olunca Eşme, Manisa'dan ayrılarak Uşak'a bağlandı. Coğrafi olarak İç Anadolu'yu Ege'ye bağlayan geçit yolu üzerinde kurulmuştur. Kuzeyde kalan köylerinin bir kısmı Gediz vadisinde olan ilçenin; kuzeydoğusu Uşak, doğusu Ulubey, batısı Alaşehir ve Sarıgöl, kuzeyi Kula ve Selendi, güneyi ise Güney ilçeleri ile çevrilidir. Eşme'de bulunan ağaç türleri meşe ve kızılçamdır. Ormanlık alanları geniş yer kaplar. Ardıç, Ahlat, Tesbih ve Süpürge çalısı gibi bitki türleri bulunur. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...