Kaynana vergisi nedir? Kaynana vergisi mi geliyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kaynana vergisi nedir? Kaynana vergisi mi geliyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kaynana vergisi nedir, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. Geçen yıllarda Maliye tarafından yapılan kira denetimleri sırasında kaynana vergisi gündem oldu. Peki, Kaynana vergisi nedir? Kaynana vergisi mi geliyor? İşte detaylar...

Kaynana vergisi var mı, Kaynana vergisi nedir, sorularına cevap aranıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmeleri inceleme altına aldı. Ev sahipleri  artık kaynana vergisi ödemek zorunda kalabilir. Peki, Kaynana vergisi nedir? Kaynana vergisi mi geliyor? Tüm merak edilenler haberimizde.

KAYNANA VERGİSİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek harekete geçti. Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmeler incelendi. Kira gelirini eksik gösterenler tespit edildi. Söz konusu incelemede içinde kaynanaların da oturduğu 2 milyon konut tespit edildi. 

Kaynana vergisi nedir? Kaynana vergisi mi geliyor?

Ekonomi gazetecisi Abdullah Tolu, kira ödemeden evde oturan kaynana, amca, dayı, hala, teyze ve yeğenlerden kaynaklı vergi ödemek zorunda kalınabileceğini iddia etti. Ancak şu an Türkiye'de yürürlükte olan vergiler arasında resmi olarak kaynana vergisi yer almıyor. 

KAYNANA VERGİSİ Mİ GELİYOR?

Kaynana vergisi aslında konutunuzda kira almadan kaynananızı oturttuğunuzda ödemeniz gereken gelir vergisi olarak öne çıkıyor. Maliye, 2024 yılı Mart ayında beyan edilecek olan 2023 yılı kira gelirlerine yönelik denetim çalışmalarında 2 milyon konutun kira geliri elde etme potansiyeline sahip olduğu tespit edildi.

Sahibi oldukları konutlarda kira almadan kaynana, amca, dayı, hala, teyze, yeğenlerini oturtanlar, emsal kira bedeli üzerinden gelir vergisi ödemek zorunda kalabilirler.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...