Kıyamet balığı nerede görüldü? Kıyamet Günü Balığı nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kıyamet balığı nerede görüldü? Kıyamet Günü Balığı nedir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kıyametin habercisi olarak bilinen Kıyamet balığı internet kullanıcıları ve sosyal medya tarafından merak ediliyor. Kıyamet balığı denilen derin deniz balığı türlerinden olan Kıyamet balığı nerede görüldü? sorusunun cevabı araştırılıyor. Kıyamet balığı nerede görüldü? Kıyamet Günü Balığı nedir?

Kıyamet balığı hakkında araştırmalar gündeme geldi. Derin deniz balığı olan kıyamet günü balığı nerede görüldü? sorusunu cevabını merak edenler için araştırdık. Kıyamet gününün habercisi olan balık Japonlar tarafından deprem alametlerinden biri olarak kabul ediliyor. Pekİ, kıyamet balığı nerede görüldü? Kıyamet günü balığı nedir? Detaylar haberimizde...

KIYAMET BALIĞI NEREDE GÖRÜLDÜ?

Son zamanlarda artan felaketler yaşanan doğal afetler sonrasında geçtiğimiz yaz görülen kıyamet balığı efsaneleri akla getirdi. Kıyamet günü habercisi balığı olarak bilinen balık, derin deniz balığı olarak geçen nadir bir türdür. Dalgıçlar tarafından 2023 Temmuz ayında Tayvan kıyılarında görüldü. Kıyamet balığı nerede görüldü? Kıyamet Günü Balığı nedir?

KIYAMET GÜNÜ BALIĞI NEDİR?

Kıyametin Habercisi olarak bilinen kıyamet balığı nadir görülen bir balık türüdür. 2011 Japonya Fukushima'daki depremden önce de bu balığın ortaya çıktığı söyleniyor. Bir çeşit kürek balığı olan kıyamet balığının kıyıya vurması Japon efsanelerine göre depremin, kıyametin habercisi olarak biliniyor. Kürek balığı, kemikli balık türlerinin en büyüğüdür. Görüntü olarak yılan balığını andırır. Efsanelerde ve mitolojilere ilham olan bir balık türüdür. Okyanusun derinliklerinde dikey olarak yüzerler. Kürek balıkları, özellikle Batı Pasifik'te 300 ile 1000 metre derinliklerde yaşar. Bu nedenle görülmesi çok nadir olur. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...