Miraç kandilinde oruç tutulur mu? Kandilde oruç tutmanın fazileti nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Miraç kandilinde oruç tutulur mu? Kandilde oruç tutmanın fazileti nedir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat günü Miraç Kandilidir. Kısa süre kala ise vatandaşlar oruç tutulur mu tutulmaz mı merak etmeye başladı. Gündemde yer alan Miraç kandilinde oruç tutulur mu? Kandilde oruç tutmanın fazileti nedir? sorularının cevabı haberimizde yer alıyor.

Yarın Miraç kandili olmasıyla beraber oruç tutulup tutulmayacağı araştırıldı. Miracın gerçekleştiğine inanılan gece "miraç kandili" olarak adlandırılmaktadır. Arama motorlarında ise Miraç kandilinde oruç tutulur mu? Kandilde oruç tutmanın fazileti nedir? sorularına cevap aranıyor. 

MİRAÇ KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Miraç kandilinde her kandilde olduğu gibi oruç tutmak sevaptır. Mirac gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirmelidir.

Miraç kandili ile ilgili 2 hadis-i şerif meali:
(Mirac gecesinde iyi amel eden için yüz yıllık mükâfat vardır.) [İ.Gazali]

(Recebin 27. günü oruç tutana, 60 yıllık oruç sevabı verilir.) [İ.Gazali]

Miraç kandilinde oruç tutulur mu? Kandilde oruç tutmanın fazileti nedir?

MİRAÇ KANDİLİNDE NE YAPILIR?

Miraç kandilinde kaza namazı kılınabilir. Kur’an-ı kerim okumak, dua, tevbe etmeli, sadaka vermek önemlidir.

MİRAÇ KANDİLİ SÖZLERİ VE MESAJLARI!

"Miraç Kandiliniz mübarek olsun. Kalplerimiz, bu mübarek gecede Rabbimize yakın, dualarımız ise daha samimi olsun."

"Miraç Kandili, insanlığa hayırlar getiren bir gecedir. Rabbimizden af ve mağfiret dileyerek, sevdiklerimizle birlikte bu mübarek gecenin kıymetini bilmeliyiz. Kandiliniz mübarek olsun."

"Miraç, Peygamberimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği, ilahi mesajları aldığı büyük bir gecedir. Bu mübarek gecede dualarımızın kabul olması dileğiyle kandiliniz mübarek olsun."

"Rabbimizin kullarına lütuf ve rahmetiyle tecelli ettiği bu mübarek gecede, dualarımızın kabul olması dileğiyle Miraç Kandiliniz mübarek olsun."

"Rabbimizin rahmet ve mağfiretinin bolca tecelli ettiği Miraç Kandili'nde, dualarımızın kabul olması ve günahlarımızın affedilmesi dileğiyle kandiliniz mübarek olsun."

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...