Mogan Enerji katılım endeksine uygun mu? Mogan Enerji halka arz helal mi, caiz mi, haram mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mogan Enerji  katılım endeksine uygun mu? Mogan Enerji halka arz helal mi, caiz mi, haram mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Mogan Enerji halka arz katılım endeksine uygun mu, soruları hız kazandı. Mogan Enerji talep toplama tarihleri, halka arz fiyatı, olası lot dağıtım sayıları, dağıtım şekli ve katılım endeksine uygun olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Hisseyi almak helal mi? Mogan Enerji hangi bankalarda var? Kaç lot verir? Katılım endeksine uygun mu? Halka arz fiyatı kaç TL? İşte Mogan Enerji (MOGAN) halka arzı detayları.

Mogan Enerji  Halka Arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Mogan Enerji  kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar, katılım endeksine uygun mu?" gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Mogan Enerji  halka arz özelliklerini sizler için derledik.  Mogan Enerji neden katılım endeksine uygun değil?

MOGAN ENERJİ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Mogan Enerji Yatırım Holding'in halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay verilmiş olmasına rağmen, şirketin Mogan Enerji Katılım Endeksi'nde yer almayacağı açıklandı. Mogan Enerji Yatırım Holding'in katılım endeksine dahil edilmemesi, şirketin belirli kriterleri karşılamamasından kaynaklanmaktadır

Mogan Enerji  katılım endeksine uygun mu? - 1. Resim

Katılım Endeksi kriterleri, şu şekildedir: Şirketin toplam faizli kredilerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır. Faiz getirili nakit ve menkul kıymetlerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır. Şirketin bahsedilen faaliyet alanlarından elde ettiği gelirlerinin toplam gelirlerine oranı %5'ten az olmalıdır. Mogan Enerji Yatırım Holding, yukarıda belirtilen kriterlerden bir veya birkaçını karşılamamaktadır. 

MOGAN ENERJİ HANGİ BANKALARDA VAR?

Mogan Enerji, 28-29 Şubat-1 Mart 2024 tarihlerinde halka arz oluyor. Mogan Enerji halka arzında Anadolubank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası konsorsiyum dışında kaldı. Bu bankalar dışında Mogan Enerji halka arzı için Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Halkbank, Denizbank ve TEB başta olmak üzere pek çok banka ve aracı kurum üzerinden talepte bulunabilirsiniz. Mogan Enerji halka arzında aracı kurum ise İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak belirlendi.

Mogan Enerji  katılım endeksine uygun mu? - 2. Resim

MOGAN ENERJİ KAÇ LOT VERDİ?

Mogan Enerji halka arz fiyatı 11,33 TL olarak belirlendi. Halka arz büyüklüğü 2,97 Milyar TL oldu. Katılım endeksine uygun durumda değil. Halka açıklık oranı %8,61 olarak duyuruldu. Bireysele Eşit Dağıtım yapılacak. Fiyat istikrarı işlemi planlanıyor. Bu süre 15 gün olarak belirlendi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...