Oruca 4 gün kaldı 2024 Ramazan GERİ SAYIM!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Oruca 4 gün kaldı 2024 Ramazan GERİ SAYIM!

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ramazan ayının başlamasına bir haftadan az kala Oruca kaç gün var, Ramazan ayına kaç gün kaldı sorularının cevapları merak ediliyor. Müslümanlar için oruç tutmanın farz olduğu 2024 Ramazan ayına GERİ SAYIM! Detaylar haberimizde...

Müslümanlara orucun farz olduğu ve üç ayların sonuncusu olan 2024 Ramazan'a sayılı günler kaldı. Oruca kaç gün var, Ramazan ayına kaç gün kaldı? GERİ SAYIM!

ORUCA KAÇ GÜN VAR?

Her yıl Hicri takvime göre hesaplanan dini günler miladi takvime göre 10-11 gün önceye denk gelir. 2024 yılı oruca 7 Mart Perşembe günü itibarıyla 4 gün kaldı. 

RAMAZAN AYINA KAÇ GÜN KALDI?

Ramazan ayı, üç ayların sonuncusudur. Dini günler hicri takvim esas alınarak hazırlanır ve miladi takvimde her yıl 10-11 gün geri gelir. Ramazan ayı 2024 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılmasıyla başlayacak. 2024 Ramazan ayına 7 Mart Perşembe günü itibarıyla 4 gün kaldı.  Oruca kaç gün var, Ramazan ayına kaç gün kaldı? 2024 Ramazan GERİ SAYIM! - 1. Resim

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

Müslümanlar 2024 Ramazan ayının ilk orucuna 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahurda niyet edecek. İlk iftar 11 Mart Pazartesi günü yapılacak. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arifesi ve son oruç günü 9 Nisan 2024 tarihine denk geliyor. Ramazan Bayramı ise 10, 11, 12 Nisan günlerinde kutlanacak. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...