Sosyal medya erişim sorunu hakkında USOM’dan ilk açıklama... İnstagram düzeldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sosyal medya erişim sorunu hakkında USOM’dan ilk açıklama... İnstagram düzeldi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Google, YouTube, Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp gibi sosyal medya platformları bir yana VALORANT ve Türk Telekom da çöktü. Kullanıcılar ise panik halinde. Peki, sosyal medya popüler platformlara neler oluyor? İnternet çöktü mü? Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve Japonya gibi ülkelerden de şikayetler geldi. Türkiye'de konu ile ilgili USOM’dan ilk açıklama geldi Sosyal medya platformlarına neden erişilemiyor? Peki internet çöktü mü?

Türkiye ile birlikte birçok ülkede internete erişim konusunda erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar, “İnternet çöktü mü?”, “Türk Telekom çöktü mü?” ve “WhatsApp çöktü mü?” şeklinde aramalar yapmaya başladı. Türkiye'de konu ile ilgili USOM’dan ilk açıklama geldi. Peki, sosyal medya platformlarına neden erişilemiyor?  Peki internet çöktü mü?

USOM'DAM ERİŞİM SORUNUNA DAİR İLK AÇIKLAMA

Dünya genelinde aktarılan bilgilere göre erişim problemi düzeldi. Bu bağlamda kullanıcılar tarafından gelen şikayetlerin sayısı da azaldı.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından yapılan incelemeler sonucunda hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Sosyal medya erişim sorunu hakkında USOM’dan ilk açıklama... Google'dan Instagram'a, Türk Telekom'dan Turkcell'e kadar pek çok hizmete erişim sorunu - 1. Resim

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...