Teravih namazı kaç saat, kaç dk sürüyor? Teravih namazı kaçta bitiyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teravih namazı kaç saat, kaç dk sürüyor? Teravih namazı kaçta bitiyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teravih namazı yaklaşık 45 dakika sürmekte ve yatsı ezanından 45 dk sonra bitmektedir. | Ramazan ayının gelmesi ile birlikte camiler teravih namazı kılmak isteyen cemaat ile doldu taştı. İlk kez teravih namazı kılacak olan vatandaşlar teravih namazının kaç dk sürdüğünü ve ne zaman, saat kaçta bittiğini araştırıyor. Peki, teravih namazı kaç saat sürer? İşte teravih namazının süresi…

Teravih namazı kaç saat sürer? Teravih namazını ilk kez kılacak olan vatandaşlar teravih namazının kaç dk sürdüğünü ve ne zaman, saat kaçta bittiğini araştırıyor. Peki, teravih namazı kaç saat sürüyor? İşte teravih namazının süresi haberimizde…

TERAVİH NAMAZI KAÇ SAAT, KAÇ DK SÜRÜYOR?

Teravih namazı 20 rekattır. Teravih namazında her bir rekatın 1 dk sürdüğü varsayılırsa teravih namazı 20 dakika sürmektedir. Teravih namazından önce kılınan 10 rekatlık yatsı namazı ve 3 rekatlık vitir namazı ile birlikte yaklaşık 45 dk sürmektedir.

Teravih namazı kaç saat, kaç dk sürüyor? Teravih namazı kaçta bitiyor? - 1. Resim

TERAVİH NAMAZI 8 REKAT MI, 12 REKAT MI, 20 REKAT MI?

Teravihin 20 rekât oluşu ve cemaatle kılınması hadis-i şerifle bildirilmiştir. Sünnet olduğu icma ile sabittir. (Merakıl-felah şerhi)

Peygamber efendimiz, teravihi, 8, 12 ve 20 rekât olarak da kılmıştır. (Seadet-i Ebediyye)

İbni Abbas hazretleri bildiriyor ki: Resulullah, yatsıdan sonra, vitirden önce, 20 rekât namaz kıldıktan sonra, (Ramazanda 20 rekât teravih namazı kılanın, yirmi bin günahı affolur) buyurdu. (İbni Ebi Şeybe)

Teravihin 20 rekât olduğuna inanmayanın bid’at ehli olduğu Nur-ül-izah şerhinde de yazılıdır. İmam-ı a’zam hazretleri, (Teravih namazı müekked sünnettir. Hazret-i Ömer, teravihin 20 rekât olarak cemaatle kılınmasını kendiliğinden ortaya çıkarmadı. O, elindeki sağlam esasa, yani Resulullah’ın sünnetine dayanarak emretti) buyuruyor. (El-İhtiyar)

Resulullah “sallallahü aleyhi ve sellem” teravihi hiç kılmasa bile, Hulefa-i raşidin’in yani dört halifenin kılması, sünnet olması için kâfidir. Hadis-i şerifte, (Sünnetime ve Hulefa-i raşidin’in sünnetine sımsıkı sarılın) buyuruldu. (Buharî)

Teravihin cemaatle kılınması, sünnet-i kifâyedir. Yani bir mahallede cemaatle kılınınca, diğerleri evde kılsa da, sünnet ifa edilmiş olur. (Nimet-i İslam)

Teravih namazı iki veya dört rekâtta bir selam verilerek kılınır, fakat iki rekâtta bir selam vermek daha iyidir. Teravih namazını on rekâtta bir selam vererek iki selamla bitirmek mekruhtur. Şâfiî’de ise hiç sahih olmaz. Teravih, vitirden önce kılınır. Vitirden sonra da kılmak caizdir. Ta’dil-i erkân, Hanefî’de vacib, Şâfiî’de ise farzdır. Bunun için ta’dil-i erkâna riayet etmeli, teravihi hızlı kılmamalı.

Teravih namazı kaç saat, kaç dk sürüyor? Teravih namazı kaçta bitiyor? - 2. Resim

TERAVİHTE HER DÖRT REKAT SONUNDA NE OKUNUR?

Dört rekat kılacak kadar oturulup, salevat-ı şerife veya tesbih veya Kur'an okumak sünnettir. İki rekat arasında oturulmaz. Bazı yerlerde “sallû alâ Muhammed” deniyor. Bu ifade, (Muhammed aleyhisselama salevat getirin) demektir. Böyle söylemeyip, (Allahümme salli alâ Muhammed) demeli Elbette daha uzun olanlarını söylemek daha iyidir.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kardelen 7 Nisan 2024 21:46

Teravih namazı kaç saat suruyor

Sonraki Haber Yükleniyor...