Türkiye’nin hava gücü dünya sıralamasında 2024 yılında 2 sıra atladı 9. sıraya yükseldi.

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye’nin hava gücü dünya sıralamasında 2024 yılında 2 sıra atladı 9. sıraya yükseldi.

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin hava gücü dünyada kaçıncı, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri 2024 listesini açıklayan ABD merkezli internet sitesi Global Firepower'in listesine göre Türkiye 2023 yılına göre 2 sıra atlayarak yükseldi. Peki, dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında Türkiye kaçıncı? İşte dünyanın en güçlü orduları listesi 2024

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri listesi 2024 yılı için belli oldu. ABD merkezli Global Firepower tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre, Türk ordusu dünyanın en güçlü orduları listesinde üst sıralara yükseldi. Peki, Türkiye’nin hava gücü dünyada kaçıncı? Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARI LİSTESİNDE TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA YER ALIYOR?

ABD'de bulunan Global Firepower Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye 2023 yılında 11. sırada yer alırken, 2024 yılı itibarıyla 2 sıra atlayarak 9. sıraya yükseldi.

Türkiye’nin hava gücü dünya sıralamasında 2024 yılında 2 sıra atladı 9. sıraya yükseldi. - 1. Resim

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri 2024 sıralamasında ilk 10 şöyle;

10- FRANSA
9- TÜRKİYE
8- MISIR
7- PAKİSTAN
6- JAPONYA
5- GÜNEY KORE
4- HİNDİSTAN
3- ÇİN
2- RUSYA
1- ABD

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...