Ürfi Çetinkaya kimdir? 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ürfi Çetinkaya kimdir? 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya nereli, kaç yaşında?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk Escobar olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın lideri olduğu suç örgütüne yönelik 42 şüpheli yakalandı. Tutuklamaların ardından Ürfi Çetinkaya kimdir, Türk Escobar Ürfi Çetinkaya nereli, kaç yaşında sorularının cevapları araştırılıyor. İşte detaylar..

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya'ya ait suç örgütünden içlerinde kırmızı bültenle aranan şüpheliler de olmak üzere 42 kişi yakaladıklarını açıkladı. Ardından Ürfi Çetinkaya gündem oldu. Ürfi Çetinkaya kimdir? 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya nereli, kaç yaşında? sorularının cevaplarını haberimizde detaylandırdık... 

ÜRFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

12 Eylül 1980 darbesinde arananlar listesinde olan Ürfi Çetinkaya, 1989'da Silivri'de çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı. Tutuklanan Çetinkaya 6 ay sonra tahliye oldu. Ardından 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalanan Ürfi Çetinkaya, cezaevine girdi ve 2003 yılında tahliye oldu. Son Tango isimli operasyonla tekrar tutuklansa da 2012 yılında bu sefer sağlık sebepleri nedeniyle tahliye edildi. 

Polisin düzenlediği bir operasyon sırasında "dur" ihtarına uymayan Çetinkaya, tekerlikli sandalyeye bağı kaldı. Ürfi Çetinkaya kimdir? 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya nereli, kaç yaşında?

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaret suçundan Kırmızı bültenle aranan Ülfi Çetinkaya, 11 Nisan 2023'te TEM ve Özel Harekat polisleri tarafından İstanbul Sarıyerde düzenlenen operasyonda göz altına alınarak tutuklandı. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...