Bir Ankara efsanesi! 'Son yılan bükücü' 6 yaşından beri yılan yakalıyor, herkesin yardımına koşuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Hayatın İçinden Haberleri

Tuncay Sezer, Ankara'nın Akyazı ilçesinde "Son yılan bükücü" ve "Yılanların efendisi" olarak anılıyor. 6 yaşından beri yılan yakalayan Sezer, yaz aylarında sayısı artan yılanlar konusunda hiç kimsenin yardım çağrısını geri çevirmiyor.

Ankara'da "Son yılan bükücü" ve "Yılanların efendisi" ismi ile bilinen Tuncay Sezer, yılanları yakalama konusundaki yeteneğiyle nam salmış durumda.

47 yaşında Ankara'nın Akyurt Belediyesinde çalışan Tuncay Sezer, 6 yaşından itibaren yılanlarları yakalama konusunda marifetlerini gösterdi ve efsane haline geldi. Sezer, Akyurt'ta yaz aylarından dolayı normalden fazla ortaya çıkan yılanlardan tedirgin olan halkın yardımına koşuyor. Hiç kimsenin yardım çağrısını geri çevirmeyen Sezer, yakaladığı yılanları doğaya geri bırakıyor.

200'E YAKIN HAYVAN BESLİYOR

Sezer, bahçesinde 200'e yakın hayvan besliyor ve hayvanlara karşı çok merhametli olduğunu söylüyor. Epilepsi hastalığı olan Sezer'in diğer bir hobisi de uzun süre bisiklet sürmek. Sezer, gün içerisinde yaklaşık 8 kilometre bisiklet sürüyor ve bisiklet sürmenin hastalığına ve kendisine iyi geldiğini söylüyor.

Bir Ankara efsanesi! 'Son yılan bükücü' 6 yaşından beri yılan yakalıyor, herkesin yardımına koşuyor

YILAN BANA ZARAR VERECEK DİYE DÜŞÜNMÜYORUM

Yılanlardan neden korkmadığını bilmediğini söyleyen Sezer,  "Yılan bana zarar verecek diye düşünmüyorum. Örneğin; bir vatandaşımızın evine giren yılanı, zarar görmesin diye sakin bir şekilde elime alarak bidona koyuyorum. Sonra uzağa götürüyorum ve doğaya salıyorum" dedi.

YILANLAR ORTALAMA 2 METRE UZUNLUĞUNDA

Tuttuğu yılanların canını acıtmadığını söyleyen Sezer, yakaladığı yılanların boyutlarına dikkat çekti. Sezer, "Tuttuğum yılanlar ortalama 2 metre uzunluğunda oluyor. Akyurt’ta herkes tanıyor beni. Yılanlar genellikle vatandaşların battaniyesine ve dolabına giriyor. Çoğu da tutamıyor. Vatandaş ‘Ben bu yılanı nasıl tutacağım’ düşüncesiyle hareket ediyor. En iyi uzman ve tutmasını bildiğim için herkes beni çağırıyor" diye konuştu.

Bir Ankara efsanesi! 'Son yılan bükücü' 6 yaşından beri yılan yakalıyor, herkesin yardımına koşuyor

YILAN ORTALAMA 2-3 METRE SIÇRAYABİLİYOR

Yılanların hızlı hareket edebileceğini söyleyen Sezer, bir vatandaşın doğada yılanla karşı karşıya geldiğinde ne yapması gerektiğini aktardı. Sezer, "Yılanla karşı karşıya gelen bir insan, yılanın üzerine kesinlikle gitmeyecek. Elinde mutlaka bir değnek olacak. Ama yılan, insanların üzerine direkt sıçrayabiliyor. Yılan ortalama iki ve üç metre sıçrayabiliyor" ifadelerini kullandı.

YARDIMA HER ZAMAN HAZIRIM

Ankara’da “Son yılan bükücü” ve “Yılanların efendisi” ismiyle tanınan Tuncay Sezer, vatandaşlara yardım etmeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...