Sıcak hava ve nem ortaya çıkarıyor... Vatandaşları tedirgin ediyor! Uzmanlar açıklık getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sıcak hava ve nem ortaya çıkarıyor... Vatandaşları tedirgin ediyor! Uzmanlar açıklık getirdi

Hayatın İçinden Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sıcak hava ve nem ile birlikte ortaya çıkan beyazsinekler vatandaşları tedirgin ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Karut, beyazsineklerin mevsimsel olduğunu ve havaların soğumasıyla birlikte kaybolacaklarını kaydetti.

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşeretler vatandaşlarda endişeye yol açıyor. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Adana’da sıcak hava ve nemin ile birlikte ortaya çıkan beyazsinekle ilgili, Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Karut, “İnsanların bu sinekler için sinek ilacı veya farklı bir kimyasal kullanmalarına gerek yok. Havalar soğumaya başladığı zamanlar kendileri ortadan kaybolacaklardır” dedi.

Sıcak hava ve nem ortaya çıkarıyor... Vatandaşları tedirgin ediyor! Uzmanlar açıklık getirdi

Prof. Dr. Kamil Karut

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bir de nem eklenince beyazsinek popülasyonu artışa geçti. Beyazsinekler özellikle kanalizasyon geçen bölgelerde, ağaçlık ve sulak alanlarda yoğun olarak vatandaşların karşısına çıkıyor. Beyazsinekler canlılara zarar vermese de vatandaşları tedirgin ediyor.

“SICAK HAVA VE NEM İLE ORTAYA ÇIKIYORLAR”

Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Karut, beyazsinekler hakkında İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Karut, beyazsineklerin insan sağlığına zarar vermediğine dikkat çekerek, “Beyazsinekler insan sağlığına zarar vermez. Beyazsinekler bitki sineği olduğu için sadece bitkilere zarar veriler. İnsanlara hiçbir şekilde zararları yoktur. Beyazsinekler tüm dönemlerini bitkiler üzerinde tamamlarlar.

Doğa da her zaman varlar ama ne zaman sıcaklıklar ve nemler artarsa o zaman ortaya çıkmaya başlarlar. Popülasyonları arttığında insanlar beyazsinekleri fark etmeye başlar” ifadelerini kullandı.

Sıcak hava ve nem ortaya çıkarıyor... Vatandaşları tedirgin ediyor! Uzmanlar açıklık getirdi

“YAĞMURLARLA BİRLİKTE ORTADAN KAYBOLACAKLAR”

Beyazsineklerin popülasyonları arttığında insanların yüzlerine ve gözlerine gelerek rahatsızlık verdiğini anlatan Prof. Dr. Kamil Karut, daha sonra şunları söyledi:

“Beyazsineklerin binin üzerinde türü var. Dolayısıyla çok farklı bitki türlerinde bulunabilirler. Örneğin, pamuk beyazsineği, pamuk bitkisi ile beslenip onlara zarar verirler. Bazı beyazsinek türleri de farklı ağaç türlerinde yaşarlar.

Sıcak hava ve nem ortaya çıkarıyor... Vatandaşları tedirgin ediyor! Uzmanlar açıklık getirdi

Beyazsineklerin popülasyonları arttığında insanların yüzlerine ve gözlerine gelerek rahatsızlık verirler. İnsanların beyazsineklere karşı bir şeyler yapmasına gerek yok. Bu sinekler havalar soğumaya başladığı zamanlar kendileri ortadan kaybolacaklardır. Yağmur yağdığında bitkiler yıkanarak üzerlerine konan beyazsinekler, yaşayacak ortam bulamadıklarında popülasyonları azalacaktır.”

Öte yandan Çukurova Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Karut, beyazsineklere karşı insanların sinek ilacı ve kimyasal kullanmaması gerektiğini de söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...