İstanbul’da turlarız

A -
A +

Avusturya’da 90’da gelen golle LASK karşısında Avrupa’dan elenmekten kurtulan Beşiktaş, Partizan maçında ışık verdi. Belgrad deplasmanına cezalı Negredo ve sakatlıkları bulunan Babel ile Lens’ten yoksun çıkan Kartal, zor geçmesi beklenen maçta avantajlı skoru çok iyi bir futbolla aldı. Arkasına büyük bir taraftar desteği alan Sırp ekibinin Beşiktaş’ı zorlaması beklense de Şenol Güneş’in öğrencileri gerektiği gibi oynayarak tur için önemli bir avantaj elde etti. Rakibinin erken golüne hemen 1 dakika sonra Tolgay ile cevap veren Beşiktaş, muhtemel bir krizi de erken gelen bu golle aşmayı başardı.
Golden sonra daha akıcı bir futbol sergileyen ve daha öz güvenli oynayan temsilcimiz, ilk yarıda bulduğu fırsatları değerlendirebilse Partizan İstanbul’a sadece gezi amaçlı gelecekti ancak önemli pozisyonlar golle sonuçlanmadı.
İstanbul’a 1-1’lik skorla gelmek istemeyen Partizan ikinci yarıya oldukça etkili ve hızlı başladı. Arka arkaya önemli fırsatlar yakalasalar da bu bölümde kalesini gole kapayan Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda bu baskıyı pasla kırdı. Her ne kadar bu pas trafiği rakibin direncini kırsa da zaman zaman kritik bölgedeki riskli alışverişler yüreğimizi ağzımıza getirdi.
Gökhan’ın sağ kanattan yaptığı ortayı kafayla tamamlayan Caner’in vuruşu Beşiktaş’ın öne geçmesi için önemli bir fırsattı ancak maalesef golle sonuçlanmadı. Sırplardan maç boyunca büyük bir tepki almasına rağmen sinirlerini kontrol eden ve disiplinden kopmayan Vida’nın yanı sıra top dağıtımında etkin rol oynayan Tolgay Beşiktaş adına maçın en iyileri arasındaydı.
Partizan hem kadro hem de oyun kalitesi olarak Beşiktaş’a rakip olabilecek bir takım değil. Temsilcimiz 30 Ağustos’ta oynanacak rövanştan zaferle ayrılacak gibi görünüyor.

MAÇIN ADAMI: Tolgay

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.