Babamdan ötesi devletimin kütüklerinde yok!

A -
A +
Geçmişimizi resmen yok saymışlar. Nüfus kütüklerimiz 1904'ten ötesini göstermiyor. Babamdan ötesi devletimin kütüklerinde yok; dünya insanlığı içinde böyle garabet görülmüş müdür?
İnsanlığın sevip saydığı, ülkemizi yüzyıllarca dünya medeniyet merkezi yapan büyüklerimizin zürriyetlerini dahi kovduk. Filmlerle, dizilerle, kitaplarla ve hatta resmî ders kitaplarıyla bunlara en alçak iftiraları atmaktan utanmadık. Yüzyıllarca Müslümanlara liderlik yapan halifelik müessesesini kaldırdık...
Bu durumun hep böyle devam edemeyeceği, böyle gidemeyeceği görülmüştür, gidemiyor zaten. Hatalarımızdan dönelim, el birliğiyle kendimize yakışacak bir Anayasa yapalım. Öyle bir Anayasa yapalım ki; birbirimizin hayatına karışmadan huzur içinde yaşayalım. Bunu bir yola benzetirsek, herkes trafik kazası yapmadan bundan faydalansın, kimsenin iltiması olmasın...
Yargı, ordu ve diğer kurumlar yetki ve sorumluluklarını bilsin, kimse başkalarının haklarına tecavüz etmesin. Eğitim-öğretim'de tam bir özgürlük olsun, vatandaşın inancına ve kılık kıyafetine müdahale edilmesin. Bütün vatandaşlar, tam bir özgürlük içinde, kanunlar karşısında eşit olsun.
Yaratan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bazı müstesna vasıflar vermiştir. Bu vasıfları, milletimizin barış içinde yeniden yükselmesi ve hak ettiği yere gelmesi için kullanalım...
Osman Soygenç-TRABZON


15 günden sonra öğrenci sayılmıyor muyum?
SGK Genel Müdürlüğü'ne;
Ben 20 yaşında, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesi Sivil Havacılık Ulaştırma İşlemesi İngilizce Bölümü'nde okuyan bir öğrenciyim .
1 Mayıs-31 Ekim 2012 tarihleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda TGS (Turkish Ground Services) adlı şirkette part-time çalıştım. İşten ayrıldıktan sonra, yeni çıkan bir yasaya göre, part-time çalışanların (15 gün yattığı için) kalan sigorta günlerini kendilerinin tamamlamaları gerektiğini öğrendim.  
Ben burada çok büyük çelişkiler görüyorum. Bu yasa yüzünden, devlete şu anda borçlu olduğum gibi, sigortadan da faydalanamıyorum. 
Bildiğim kadarıyla, devletimiz üniversite öğrencilerinin sigortalarını yapıyor. Benim anlamadığım, 15 gün çalışıyorum diye geri kalan günlerde ben gene öğrenci değil miyim? Neden bu günlerin primini  yatırmak zorunda bırakılıyorum? 
Bu borcumun silinmesi için neler yapmalıyım, bir yol gösterirseniz çok sevinirim . 
Şu anda yine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir firmada çalışmaktayım. Aynı durumun tekrar başıma gelmesini istemiyorum. 
Benim durumumda olan 30 arkadaşım mevcut, lütfen bu konuda bize yardımcı olun...  
        Burak Ünalan 


Sahiller sarhoşlara mı ait?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na;
Sizin döneminizde Belediyenin Sosyal Tesislerine düzen geldi. Mütedeyyin insanlar da artık rahatça ailece buralara gidip istifade edebiliyorlar. Her kesimden vatandaşın buralara büyük rağbet gösterdiği görülüyor.
Ben de 31 Mart günü ailemi alıp, Avcılar'daki Belediye Tesislerine gittim. Her şey uygun, temiz.
Yemekten sonra çocukları alıp sahilde gezintiye çıktık. Tesislerin sahil kesiminden itibaren bambaşka bir dünya ile karşılaştık. Arabaları âdeta meyhaneye çevirmişler, sahil içki içenlerin işgaline uğramış. 
Bizim gibi birçok mütedeyyin ailenin bu sürprizle karşılaştığını gördüm. Hepimiz çok üzüldük, bu manzarayı İstanbul'un bu güzel sahiline yakıştıramadık. En azından Belediye Tesislerinin alanı veya bitim noktasındaki sahil kesimi bu rezaletten kurtarılamaz mı? Elinde içki şişesi olan sarhoşlar arasında çoluk-çocuğun gezemeyeceği ortada. Bu tür sahiller sarhoşlara mı ait? Bunu önlemek kimin görevi? Kanunlarda bir boşluk mu var? Vatandaşın ortak kullanım alanını meyhaneye çevirmek bu kadar mı basit? İçecek başka yer mi bulamıyorlar?       V.A.

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.