Çiftçi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili açıklama

A -
A +

22 Mayıs 2013 tarihli gazetemizin bu köşesinde, "Çiftçi borçları yeniden yapılandırıldı mı?" başlığı altında, Kars/Akyaka çiftçilerinin şikayetine yer verilmişti.

Konu ile ilgili olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Oktay Malyemez imzasıyla gelen açıklama şöyle:
"18 Nisan 2013 tarih ve 28622 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6456 sayılı Kanunun 53. Maddesinde bahsedilen 'tarımsal amaçlı kooperatiflere veya bu kooperatiflerin ortaklarına' ifadesinde yer alan kurum ve kuruluşlara kurumumuz dahil olmadığından, Tarım Kredi Kooperatifleri'ni kapsamamaktadır.
Ancak, Tarım Kredi Kooperatifleri'nce, icra takibinde olan ortaklarımız da dahil olmak üzere, kooperatiflerimize vadesi geçen borçlarını ödeme istek ve gayreti içerisinde olan ortaklarımıza;
1- 01.02.2013 tarihi itibariyle, kanuni takipteki krediler hesabında borcu bulunan ve  31.12.213 tarihine kadar müracaat eden ortakların, borçlarını defaten ödemeleri halinde, temerrü faizi yerine normal faiz oranı üzerinden faiz hesaplanarak,
2- Borcunu defaten ödeme imkânına sahip olmayan ortaklarımızın, borçlarının en az %25'ini peşin ödemeleri kaydıyla, kalan borçları için gelecek ürün hasat dönemine kadar 1 yılı geçmeyecek şekilde bir veya birden fazla taksitle,
3- Ortaklarımızın, kooperatiflerimize olan vadesi geçen borçlarının asgari %60'ını ödemeleri kaydıyla, kalan kısmı için yeni kredi kullandırılarak,
Borçlarını ödeyebilmelerini teminen kolaylıklar sağlanmaktadır."

Merkezî sınavlarda isteyen her öğretmen görev alabilmeli
ÖSYM  Başkanlığı'na; 
Bilindiği üzere, kurumunuzca yapılan merkezî sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler, (kadrolarının bulunduğu okullarının önceden ÖSYM sistemine kayıtlı olması şartıyla) elektronik ortamda müracaatta bulunuyorlar.
Ancak, bazı okulların (idarecilerin ilgisizliği, okulların il merkezi dışında bulunması vs.) sisteme kayıtsız olmaları, mağduriyetlere sebep olmaktadır. Bu yüzden bazı öğretmenler, istemelerine rağmen, görev talebinde bulunamamaktadırlar. Halbuki her öğretmenin, TC Kimlik Numarası veya Emekli Sicil Numarası ile görev talebinde bulunabilmesi, mağduriyetleri önleyecektir.
Bir öğretmen

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.