Gösterilerin yeşil ve çevreyle ilgisi var mı?

A -
A +

Şimdiki iktidar, geçmiş dönem hükümetlerine oranla tabiata ve yeşile çok daha fazla önem vermektedir. Mesela Ankara; bozkırda kurulmuş olmasına rağmen, adeta bir Karadeniz tabiatına ve görünümüne dönüşmüş gibidir.

O sebeple, Taksim'de yapılan gösteri bir tabiat ve duyarlılık eylemi değildir. Hükümete ve özellikle Sayın Başbakan'a kinleri olanların bir araya geldiği bir topluluktur. Masum ve iyiniyetli olanları bir tarafa bırakırsak, kamu mallarına zarar veren, yakan ve yıkan gruba asla protestocu denemez. Yazılı ve görsel medya bu bakımdan bu kişiler için çok daha duyarlı bir yaklaşım sergilemiş bulunmaktadır.
Taksim anıtına, kullanma süresi dolmuş, çağın gerisinde kalmış, hatta isimlerini bile hatırlamakta güçlük çektiğimiz ideolojilerin pankartlarını asmanın ne ağaçla ve ne de insanla ilgisi olabilir. Siyasi İktidarın, bugüne kadar kimsenin hayat alanına müdahale etmediğini düşünüyorum. En son çıkan alkol düzenlemesi de bütün dünyada da uygulanan kıstaslar içinde yer almaktadır.
Yıllarca süren PKK terör örgütünün, çözüm süreci içinde etkisiz hale gelmesiyle, memleketimiz ve insanımızın rahat yüzünü görmesini istemeyen iç ve dış odaklar, işbirliği halinde, bu defa Gezi Parkı'nı bahane ederek, huzur bozucu eylemlerde bütünleşmiş ve birleşmişlerdir. Bu kötü niyetli işbirlikçiler, artık askerden umutlarını kesmiş olmakla, sandıktan da böyle giderlerse asla çıkamayacaklarını iyi bellediklerinden, sokaklarda eylem ve kargaşa oluşturmak, bu yolla amaçlarına kavuşmak istemektedirler.
Arap baharı gibi, Türk baharı doğabilmesi için hayal görmektedirler. Unuttukları, Türkiye'mizde seçimle ve halkın büyük çoğunluğuyla gelen bir siyasal iktidar vardır. Şu gün Avrupa'nın  ve Ortadoğu'nun en huzurlu ve ekonomik yönden en güçlü ülkelerinden birisi olduğumuzu unutmayalım. Bunu istemeyen ve kıskananların yaptıkları bu ortak girişim, halkımızın büyük desteğini alan siyasi iktidar tarafından hiç kuşkusuz etkisiz hale getirilecektir.
Bu arada, polisin orantısız güç kullandığı iddiasını da yerinde bulamıyorum. Polis, önce ikaz etmekte, ondan sonra da atılan taşlar ve mitingin havasını aşan gösterilen karşısında biber gazı, basınçlı su ve diğer yöntemlere başvurmaktadır. Yoksa bazılarımız, silah kullanmasını mi önermektedir?
Şüphesiz, iktidarı herkes onaylayacak, yaptıklarını beğenecek değildir. Bunun yolu yasal sınırlar ve alanlar içinde, insanca ve  olgunlukla hareket etmektir. Yanlış yapanlar seçimle gideceklerdir. Bundan böyle seçimle gelenler yine seçimle iktidardan gideceklerdir. Bunun dışındaki umutlar ve düşünceler artık ham hayal olarak kalacaktır.
Ahmet Günal


SGK intibak mağduruyum!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'na;
Eşimi 2001 yılında kaybettim. Eşimden dolayı 2001 yılından beri dul aylığı alıyorum.
2000 yılından önce emekli olanların emekli maaşlarında intibak düzenlemesi yapıldı. İntibak düzenlemesi sonucu, 5000 prim günü olanların maaşlarında, intibak farkı olarak 75 ile 125 lira arasında bir artış oldu.
Eşimin 6300 gün prim ödemesi olduğu halde, benim maaşıma intibak farkı yansıtılmadı. 86 yaşındayım, emekli maaşımdan başka hiçbir gelirim yok. İntibak mağduruyum.
Mağduriyetim giderilmesi için 23 Ocak günü, Başbakanlık iletişim hattı olan BİMER'e müracaatta bulundum. BİMER'in müracaatımı (Başvuru sayısı :59177) gereğinin yapılması için, 28 Ocak günü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'na ilettiğini öğrendim.
Ancak, müracaatıma, 4 ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen, olumlu yada olumsuz bir cevap verilmedi, mağduriyetim giderilmedi..
Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.
Emine Durgun-
(Bandırma-BALIKESİR)

Dersim halkı olarak, acıların tekrarlanmasından bıktık!
Duyarlı Dersimlilerden biriyim. Dersim'de bir kaç gündür çok zor durumdayız. Polis çok sabırlı ama 40-50 kişilik otçu-vandal bir grup yüzünden, Dersim sokakları savaş alanına döndü..
Bu olayların Taksim'le falan ilgisi kalmadı. Yatışması için lütfen gerekli desteği siz değerli basın mensupları da gösterin.
Biz barış içinde yaşamak, sürecin tadını çıkarmak istiyoruz. Dersim halkı olarak acıların tekrarlanmasından bıktık, usandık.
Lütfen birşeyler yapılsın, bu acı ve korku ortamı artık bitsin. Biz de huzur içinde yaşamak istiyoruz.
Bir vatandaş - TUNCELİ 

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.