Mağduriyetimizin giderilmesi için bir çözüm bulunamaz mı?

A -
A +

SGK yetkililerinin dikkatine;

Eşim; 1955 Seyhan/Adana doğumlu, 18376143238 kimlik numaralı Muzaffer Demiralp, 2004 yılında vefat etti.
Eşim, toplam 568 iş günü sigortalı olarak çalıştı. Emekli olabilmesi için 900 iş gününe ihtiyaç vardır.
Emekliliği için ilgili kuruma müracaat ettiğimizde, sigortalı olarak çalıştığı 568 iş gününe ilaveten, askerliğini de ilave ettirerek, emekli olabileceğini söylediler. Ancak, eşim askerliğini 10 ay 25 gün olarak yapmış, verem hastalığı sebebiyle tedavi görmek üzere askerliğine son verilmiştir.
Bu durumda, eşim askerlikle birlikte toplam 893 iş günü sigortalı olmakta ve aranan 900 iş günü, 7 günlük eksik sebebiyle tamamlanamamakta ve emekli olamamaktadır.
Çok mağdur durumdayız, mağduriyetimizin giderilmesi için bir çözüm bulunmasını istiyoruz.
Güllü Demiralp


Daha bilinçli bir tarım politikası uygulansın
İnsanımızın geçinmesi ve istihdamı için büyük öneme haiz olan tarım ürünlerine daha çok dikkat etmemiz gerekir. Çay, fındık gibi ürünlerin verimleri, kaliteleri ve değerlendirilmeleri için daha kapsamlı çalışmalar yapılmalıdır. Bu ürünlerin rekabet edebilecek şekilde bütün satış yerlerinde, marketlerde, dünya pazarlarında yer alması sağlanmalıdır.
Kaliteli pamuk üretimi teşvik edilsin ve dış pazarlarda rekabet edebilir hale getirilsin.
Özellikle az su isteyen tarım ürünleri üzerinde durulması, bunların teşvik edilmesi gerekir.
İnsanımızın sağlığını tehdit eden hormonlu ürünlere geçit verilmemeli; sebze ve meyve denetimleri daha çok yapılmalı. Seralarda yetişmiş sebzelerin sağlığımız açısından taşıdığı riskler mutlaka dikkate alınmalı.
Toplum sağlığı için sağlıklı beslenmenin önemi göz önüne alınarak, tüketilen sebze ve meyvenin sağlıklı olup olmadığı sürekli denetlenmeli. İlgili kurumla bu doğrultuda yeniden yapılanmalı ve donatılmalıdır.
Turgay Önder

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.