Yönetenler millete güvensin artık

A -
A +

Eğitim Bir Sen; kılık, kıyafet, kravat takma, saç, sakal vb. yasaklamalara karşı bir eylem düzenledi. Biz de 12 Eylül darbesinin neticesi olan bu zorba yasaklamalara karşı eyleme başladık. Kravatları çıkardık, sakallarımızın uzamasına engel olmadık, kıyafet despotizminden kurtulduk.

Bu 'Serbest Kıyafet Uygulaması' ifadesi yanlış anlaşılıyor. Bu ibareyi kullanmamak lazım. Elbette kılık ve kıyafet konusunda belli başlı bazı düzenlemeler yapılmalı. Bu da, ülkenin en başta dini hassasiyetlerine, sonra örfi, ananevi ve millî hassasiyetlerine göre yapılmalıdır. Yoksa birileri çıkar 'serbest kıyafet' ifadesini keyfi olarak yorumlar ve başımıza yeni felaketler açar. Millet olarak ifrat ve tefrit uçlarında salınıp duruyoruz. Bundan 100 yıl kadar önce memurların sakal bırakması mecburi imiş, bugün tam zıddı yaşanıyor. Bir türlü orta (vasat) yolu tutturamıyoruz. 
Geçmişte yaşanılan siyasi hadiselerin ceremesini bizlere çektiren 12 Eylül darbecileri neyse de, o günden bugüne kadar geçen 30 küsur senede yönetimde, hükümette yer alanlara, bu yanlış işlere neden bir çözüm bulmadıklarını sormak lazım.
Geçmiş geçmişte kaldı. Gelelim bugüne. Biz bugünkü idareden, irademize saygılı olmasını bekliyoruz. Ve sözlerinin gereği olan millete-bizlere güvenmelerini bekliyoruz. İnşallah bir dahaki "öğretmenler gününde" biz öğretmenlere gerçekten saygı duyulmasını, bunun lafta kalmamasını istiyoruz. Yoksa Öğretmenler, yani eski tabirle muallimler bu saygıyı hak etmiyor mu?
Ayrıca, bu, kılık, kıyafet, sakal vb. yasaklamalar sebebiyle, birçok yetişmiş, yetenekli, işinin ehli insanımız devlet kademelerinde görev alamadığından, hem devletimiz hem milletimiz çok şey kaybetti ve kaybetmektedir...
Bir Öğretmen


Çöp konteyneri neden kaldırıldı?
Bayrampaşa Belediye Başkanlığına;
Kartaltepe Mahallesi, Cicozyolu Caddesi No: 151 önünde bulunan iki adet çöp konteynerinin  1 Nisan günü, temizlik görevlilerince bulunduğu yerden kaldırıldığını öğrendim. Cadde sakinlerinin poşetlere koydukları çöplerini konteyner olmamasına rağmen, yine aynı yere bıraktığını, çöp poşetlerinin köpekler tarafından parçalanması sonucu, çevreye yayıldığını, pis kokuların cadde sakinlerini rahatsız ettiğini, çevre kirliliği oluşturduğunu bizzat gördüm. Bu olumsuz durumu, cadde sakini olarak ben, 4 Nisan günü (başvuru sayı no: 43986), oğlum da 9 Nisan günü (başvuru sayı no: 44101) iki ayrı başvuru yaparak Bayrampaşa Belediyesi'ne ilettiğimiz halde, bir sonuç alamadık..
Cadde sakinleri, su faturasıyla birlikte her ay düzenli olarak çevre temizlik vergisini ödemelerine rağmen, ilgililerin çevre temizliğine karşı ilgisizliği ve duyarsızlığı yüzünden gerekli temizlik hizmetini alamadıklarından dolayı mağdur durumdalar.. Cadde sakinleri olarak, bu mağduriyetimizin Bayrampaşa Belediyesince giderilmesini istiyoruz..
Halis Kahraman (Cadde sakinleri adına)


Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No: 23 Yenibosna İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.