Otomotiv markaları yılın son ayında uyguladıkları kampanyaların meyvesini topladı. "Sıfır faiz" ve "uzun vade" avantajları sunan bazı markalar stoklarını eritti. Otomotiv temsilcileri yılın son günlerinin otomobil almak için uygun zaman olduğunu ifade ediyor. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörü için yılın son ayının her zaman en hızlı ay olarak yaşandığını söyledi. Bu yılın da farklı geçmediğini aktaran Bozkurt, aralık ayında satışların, kasım ayına göre yüzde 50 daha yukarıda seyrettiğini ifade etti. Bozkurt, artık otomobillerin model yılının mali yılla beraber değişmesi nedeniyle markaların aralık ayında stok durumlarına göre ilave kampanyalar uyguladıklarını dile getirdi. Toyota özelinde ise çok iyi bir ay geçirdiklerini belirten Bozkurt, "Daha ayın kapanmasına bir hafta varken neredeyse satış hedefimizi tutturduk. Daha fazla stokumuz olsaydı çok daha fazla satış gerçekleştirebilirdik" dedi. Bozkurt, otomotiv sektörünün döviz kuruyla çok paralel bir ilişkisi olduğuna dikkati çekerek, "Döviz kuru uzun dönem yüksek seyrederse kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıyor. Ama hiçbir zaman döviz kurunu ürünlerine bire bir yansıtan sektör olmadık. Geçmişteki iniş çıkışları otomobil fiyatlarına bire bir yansıtmış olsaydık, fiyatlar yüzde 30 artmış olurdu" değerlendirmesinde bulundu.
Sorumluluk projesi
91. yılını kutlayan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK) kamu yararına yaptığı çalışmalara devam ediyor. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ''nın açılışını yaptığı proje kapsamında motosiklet ile yemek ve paket teslimatı yapan kuryelere yönelik güvenli sürüş ve kurallara riayet odaklı ücretsiz eğitim seminerleri düzenleniyor. İçişleri Bakanı Âlâ, burada yaptığı konuşmada, kursa katılanları ve TTOK''yı girişimi sebebiyle tebrik etti. Eğitim çalışmalarının ve alınan tedbirlerin trafik kazalarının azalmasında son derece önemli olduğunu vurgulayan Âlâ, öğrencilere seslenerek, "Bir bilgi iki şekilde elde edilebilir. Birisi teorik bilgi. Bunun maliyeti çok düşüktür ve getirisi çok yüksektir. Bir de eskilerin tabiriyle tecrübi bilgidir. Yani işin pratiğini yaparak bilgi elde etmek. Bunun maliyeti çok ağırdır. Hele trafikte tecrübi bilgi, Allah muhafaza bazen çok geç kalınmış olabilir. Bu bakımdan trafik konusunda ne kadar öğrenirseniz azdır, öğrenmeniz gereken çok şey var demektir" dedi. Eğitimler; Türkiye''nin önde gelen Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitmeni Rahmi Barutçu tarafından; TTOK Genel Merkezi''ndeki eğitim salonlarında 30 kişilik gruplara 3''er saatlik periyodlar halinde verilecek.
Yeni Audi A6 satışa sunuldu
''Babayiğit'' için rapor hazırlanıyor
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2015 yılı ile ilgili öngörülerini üyeleriyle paylaştı. İstanbul üye toplantısında konuşan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, 2023 yılında otomotiv endüstrisinin ihracat hedefi 75 milyar dolara ulaşabilmesi için sektörün her yıl kesintisiz yüzde 14.3 seviyesinde büyümesi gerektiğinin altını çizdi. Bu hedef için çalıştıklarını kaydeden Dudaroğlu, "Babayiğitin nasıl bulunacağından, stratejik üretim için yabancı yatırımın nasıl geleceğine, tedarik sanayinin yüksek teknolojilerde kümelenme kabiliyetinin artırılmasına kadar elimizde bir rapor olacak" dedi.

