Trabzonspor doludizgin!

A -
A +

 Trabzonspor, Akhisar Belediyespor maçından sonra Orduspor'la başlayan çıkışta açtığı beyaz sayfada hızla ilerliyor! Biraz daha zaman olsa Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne bile ortak olabilirdi!

Tolunay Kafkas, geldiği günden beri hep eleştirildi, ama şimdi eleştirenler tam tersine methiyeler düzüyor!
G.Birliği karşısında Trabzonspor, yine uzun zaman yedek bekleyen ama her oynadıkları maçta kurtarıcı görevini üstlenen iki ası Hamit ve Olcan'la üç puanı buldu. Trabzonspor'un, G.Birliği önünde sergilediği futbol, kupa öncesinde taraftarları ümitlendirdi. Trabzonspor'un bu seri galibiyetleri, Başkan Sadri Şener'in bile fikrini değiştirmesine ve yeniden aday olmasına neden oldu! Daha birkaç hafta önce taraftarın kendisine yaptığı hakaretlerden dolayı göreve talip olmayacağını açıklayan Şener, üst üste alınan galibiyetlerden sonra 'U' dönüşü yapıp yeniden Trabzonspor'a talip olmak için kolları sıvadı. (Her ne kadar bunu inkâr etse de kulislerde söylenen söz bu.)
Trabzonspor için bundan sonraki süreç, Türkiye Kupası'nın kazanılması ve fosile (!) çıkan yabancıların gönderilmesidir. Bu iki olay, Trabzonspor'un gelecek yıl yapacaklarının teminatı olacak.

F.Bahçe'ye bağlı!
F.Bahçe'nin, Benfica karşısında Kadıköy'de aldığı galibiyet, finale çıkmış kadar Türkiye'yi sevindirdi. 
Benfica önünde belki de son yılların en iyi futbolunu ortaya koyan F.Bahçe, biraz daha şanslı olsa maçı farklı kazanır ve bugün oynanacak rövanş maçına turist olarak giderdi! Baroni, penaltıyı çok köşeye attı, yani işi biraz abarttı! Yine de, 1-0'lık skor, F.Bahçe için büyük bir umut kapısı. 
Benfica karşısında özellikle Mehmet Topal, Egemen, Kuyt, Gökhan ve Volkan'ı çok beğendim. Diğer futbolcular da her şeylerini ortaya koyarak mücadele etti. Ancak maçın kazanılmasında lokomotif görevini bu saydığım isimler yüklendi.
Her şeye rağmen F.Bahçe'yi bugün zor bir maç bekliyor. Burada yapılacak en büyük şey, soğukkanlı olmak ve acele etmeden, haddini bilerek oynamak! Bu arada Mehmet Topal ve Webo'nun cezalı olması, Meireles'in sakatlığı, F.Bahçe için büyük bir dezavantaj. Yerine oynayacak olanlar, en az bunlar kadar mücadele etmek zorunda. 
F.Bahçe kendi sahasında oynadığı futbolu Portekiz'de de tekrarlarsa, bana göre Benfica'nın şansı kalmaz. Yeter ki F.Bahçeli futbolcular, rakiplerini gözlerinde fazla büyütmesin. 

Vahim ve ürkütücü!
Futbolda şiddet, bu sporun önüne geçiyor! G.Antep-G.Saray ve Beşiktaş-Ordu maçlarında yaşananlar, vahim; vahim olduğu kadar da ürkütücü!
G.Saraylı taraftarların, G.Antep maçında kapıları kırarak ellerinde sahte biletle maça girmek istemeleri sonucunda meydana gelen olaylar, bir kez daha bu şiddet yasanın ne kadar işleyip işlemediğini göz önüne sermiştir. Anne ve babaların büyük bir sorumsuzluk örneği gösterip çocuklarını böyle kritik bir maça getirmesi, affedilir bir hata değildir. Biber gazı kullandığı için suçlu olarak gösterilmek istenen güvenlik kuvvetleri, en son çareye başvurmak zorunda kalmıştır.
Beşiktaş-Ordu maçında yaşanan olayların, belki de şimdiye kadar bir eşi benzeri görülmedi! Elinde coplarla tribünlerde terör estirenler, bırakın Beşiktaşlı olmaları, taraftar bile kabul edilemez.
Türk futbolu, maalesef şiddetle beslenir duruma geldi. Bunun da önüne geçmek ancak ve ancak 3 Temmuz gibi bir süreçle mümkün olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.