Fransa'nın yakınlaşmasının altında füze yatıyor

A -
A +
Ankara kulislerinde bir dedikodu var. Bu dedikodu bir soruyla ortaya çıkıyor... Bayram değil seyran değil Fransa bizi niye öptü?
Özetlersek... Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dedi ki: "Suriye'de güvenli bölge hakkınız... Destekliyoruz. Ayrıca Esad'ın gitmesi de öncelik."
Kulisler diyor ki...
Fransa Türkiye'ye yakınlaşıyor...
Fransa ile yakınlaşmanın savunma füzesi ihalesiyle de yakından ilgisi var.
Yani. Türkiye bir süre önce Eurosam füzesiyle ilgili Çin'le ön anlaşma yapmıştı. Ama ikinci sıradaki Fransa-İtalya ortaklığı için alttan alta pazarlıklar yürüdü. NATO da bastırınca.
İbre batı blokuna döndü. Tam karar aşamasında Türkiye'ye bir jest yapılmalıydı. O jest de Hollande'dan geldi...
Bize bu durumu anlatan haber kaynağımız 2004'ü de hatırlattı.
Yani on yıl öncesini. Ne olmuştu o zaman?
Türkiye Avrupa Birliği ile müzakerelere başlama görüşmesi yaparken. THY'nin yüklü bir uçak alımı vardı. Amerikan Boeing ve Avrupalı Airbus öne çıktı haliyle. Fransa Almanya ortaklığı ağırlığını koyunca. İbre Airbus'a kaydı. Chirac-Schröder ikilisi de Türkiye AB müzakerelerine kapı araladı. Süreç başladı.
Tesadüf demek zor.
Kulislerde de aynı görüş hakim. O yüzden Eurosam'a dikkat. Tabii Suriye'de kurulması düşünülen güvenli bölgeye de. Zira gelişmeler size yeni bir "Tesadüf" yaşatabilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.