AK Parti farkı

A -
A +

Etrafımız ateş çemberi. İktidar partisi; tabir caizse, dereyi geçerken at değiştirdi; hem de uhuletle ve suhuletle! Dikkat ediniz; iktidar partisinden söz ediyoruz; muhalefet parti kongrelerinin bile kıran kırana geçtiği siyaset arenasındaki bu denli huzur ve sükun manzarası calib-i dikkattir.

Görevi bırakan Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın kızının düğününde nikâh şahidi idi. Dava adamlığının ve kardeşlik hukukunun gereği budur. Zaten siyasetin tabiatında küslük yoktur ve olmamalıdır. Siyaseti, hizmette bayrak yarışı olarak algılamak ve daha iyi koşana bayrağı teslim etmek erdemliliktir.
Bu erdem, AK Parti’nin mayasında var. Dertleri dünya olan diğer siyasi partililerin bu hâli anlaması mümkün değildir. Çünkü onlar; dünyalar kadar dertleriyle boğuşmakta ve muhatap ve muarızları şöyle dursun; birbirlerini kırıp geçiriyorlar.
Yenilenen AK Parti kadrolarının ve yenilenecek olan Hükümeti, içeride ve dışarıda çetin sorunlar beklemektedir. Bunların başında terör örgütleri ile mücadele gelmektedir. İçeride FETÖ ve dışarıda PKK-PYD, DAEŞ öncelikli örgütlerdir.
On dört senedir iktidarda bulunan siyasi kadrolarda ister istemez bir durgunluk ve yorgunluk emaresi belirir. İşte, bu denli yenilenmelerle mahut yorgunluk atılır ve taptaze başlangıçlar yapılır.
Hareketin doğal lideri olan Sn. Cumhurbaşkanı, engin siyasi tecrübesi ile ve âdeta bir orkestra şefinin mahareti ile siyaseti dizayn ediyor. Birilerinin kasıtlı yayınladıkları fotoğraflar sizi aldatmasın! Neymiş efendim; Parti kurulurken, Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alan zevattan hemen hiç kimse, yeni fotoğrafta yok. Yani Tayyip Erdoğan’ın, hepsini harcadığı iftirasını atıyorlar.
Unutulmasın ki, AK Parti bir davanın hizmet trenidir. Trenden kimse atılmaz; ancak atlayan olursa da ona da bir şey denmez, denemez! 
Türkiye’nin önünde çok önemli meseleler var ve Türkiye, Türk insanı bunları başarmak zorundadır. Tehlikenin gözünün içine bakmak, zafer için şarttır! Terör ve ekonomi, devasa boyutları ile çözüm beklemektedir.
Bürokrasinin kılcallarına kadar nüfuz etmiş ayrık otlarını (Paralelcileri) temizlemeden böyle bir başarıdan söz edilemez. Zira, devletin her kademesindeki mahut zevat, Hükümetin icraatlarına kontra gitmekte ve vatandaşla devletin arasını açmaktadır. Her bakanlığın her kademesinde varlar ancak; en ziyade zararları; Maliye ve sosyal Güvenlik Bakanlığı kadrolarının yaptıklarında görülmektedir.
Belediyeler dahil, hemen her kurum ve kuruluşun para kaynaklarının başında, maalesef mahut zevat bulunmakta ve ülkemizin legal ve illegal kaynakları, bunlar vasıtasıyla, sülük gibi emilmektedir. Maliye Bakanlığının (Millî Emlak) ve belediyelerin; peşkeş çekilircesine tahsis edilen arsaların ve taşınmazların derhal geri alınması ve sorumlular hakkında kanuni takibat yapılması gerekmektedir.
Bir taraftan terör örgütü deyip devletin ‘Kırmızı Kitap'ında yer aldırıyoruz; diğer taraftan bu örgüte fidelik sağlayan onlarca-yüzlerce okulu ve onca üniversiteyi görmezden geliyoruz! Oyun mu oynuyorsunuz?! Dalga mı geçiyorsunuz?!
Ey! Yeni AK Parti kadroları! Ve ey! Yeni Hükümet! Hükümet gibi hükümet olmaktan başka çareniz yok!
Aksi hâlde, eyvah para etmez!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.