FETÖ'nün yeni hamlesi; aday adayları ile Kıbrıs’ta görüşecekler

Sesli Dinle
A -
A +

Pazarlıklar üst seviyede yürütülüyor. ABD’de ve İngiltere’deki ziyaretlerde gerçekleştirilen temaslarda söylenen şu:

 

“Destekleriz, daha da önemlisi kösteklemeyiz ama Meclis aritmetiğinde kilit parti olacak bir grup kurmalıyız. Bu yüzden de masadaki üç ana akımdan seçilecek kadar milletvekili kontenjanımız olmalı.”

 

Muhalif partilerin de işi zor.

 

Bir yandan parti içi dengeler diğer yandan da onlar.

 

CHP’de Aleviler, solcular, 10 Aralıkçılar, Atatürkçüler, liberaller, Pentagoncu Atatürkçüler, HDP-PKK yandaşları…

 

İyi Parti’de Ülkücü kökenli milliyetçiler, liberal-gardırop Atatürkçüleri, Cemaatçiler, Amerikancılar…

 

HDP çantada keklik, onlar homojen ve üçe beşe bakmadan ayırdılar şimdiden. Zaten bilinen iki tane var, biliyorsunuz onları; biri kadın diğeri erkek. Suratlarından akıyor ne oldukları. İftira, yalan gibi alçaklıkları daha sofistike ve soğukkanlı bir pişkinlikle kimin yaptığına bakın, anlayacaksınız ne olduklarını. Sülalece hepsi aynı tornadan.

 

 

 

KIBRIS’TA ADAY ADAYI KAMPI KURULACAK

 

 

 

Evet, FETÖ Meclis aritmetiğinde kilit parti konumuna gelebilecek bir SİYASİ STRATEJİ izliyor artık.

 

ÜMİT AKDEMİR epeydir bu gelişmenin peşindeydi ve son aldığı bilgileri de teyit ettikten sonra beni arayıp paylaştı:

 

“Görüşmeler CHP, İyi Parti ve HDP ile sıkı biçimde yürütülmekte. Hedefleri arasında AK Partiye sızmak da var. Bunun için listeler hazırlanırken partideki Davutoğlu ekibinin kalıntılarını kullanacaklar. Kontenjan sayısı kesinleştikten sonra da aday adaylarını belirleyerek kurdukları kampta hepsiyle üçerli beşerli gruplar hâlinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir araya gelip mülakat yapacaklar. Elemelerden sonra kalan kesin aday adaylarını partilere iletecekler...”

 

Şimdi pek çok kişinin aklına NEDEN KIBRIS sorusu gelmiş olabilir.

 

Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi’nin ne olduğunu, Üniversitesi Hastanesi’nin nasıl şu anda Pensilvanya’da yaşayan bir FETÖ imamı tarafından örgüt sermayesi ile kurulduğunu, üniversitede FETÖ’cü ve PKK’lı öğretim üyesi kaynadığını isterseniz aşağıdaki linki tıklayarak bizzat Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın web sayfasından(*) öğrenebilirsiniz.

 

Ayrıca FETÖ Çatı Davası’ndan M.A. adlı itirafçı gizli tanığın Kıbrıs İmamı B.U. ve F.D. ile ilgili verdiği bilgileri, Türkiye’den hangi FETÖ iltisaklı büyük bir şirketin sahibinin kızının Kıbrıs’a gidip okul yaptırdığını, Kıbrıs FETÖ imamlarının neden İzmir FETÖ imamına bağlı olduğunu da Anadolu Ajansı’nın diğer linkteki haberinden(**) detaylı biçimde okuyabilirsiniz.

 

KKTC, FETÖ için çok elverişli bir alan, bilinsin.

 

 

 

'YEDİLİ MASA’NIN ASIL SIKINTISI HANGİ FETÖ’YLE GÖRÜŞMELERİ GEREKTİĞİNİ BELİRLEYEMEMELERİ!

 

 

 

'Yedili Masa’nın FETÖ’ye ayrılacak kontenjanlar konusunda iki sıkıntısı var:

 

1-Küçük ortaklar da istiyor.

 

2-Öte yandan bu kontenjan işini kiminle konuşmaları gerek artık karar veremiyorlar?

 

Kısaca BİRİLERİ kendileriyle kontenjan pazarlığı yapıyor ama şimdi kimin sözü geçiyor, kim FETÖ’nün esas sahibi onlar da bilmiyorlar.

 

Olay FETÖ’deki iç savaşla ilgili.

 

Bu köşeyi okuyanlar bilir. Malum FETÖ’yü neredeyse tamamen Mustafa Özcan ve ekibi ele geçirdi. Özcan, Muhalefetin önemli isimlerinin bilgi, belge ve kayıtlarını elinde tutan tek isim. Adil Öksüz de onun elinde, gerektiğinde FETÖ iblisi Gülen’e karşı kullanılmak üzere. Özcan örgütün mücadele alanını SİYASİ ALAN olarak belirlemiş durumda.

 

 

 

ÖRGÜTTEKİ İKTİDAR KAVGASINDA SON DURUM

 

 

 

Londra-Berlin aksının elemanı Mustafa Özcan’ın, elindeki kozları kullanarak örgütü büyük ölçüde ele geçirdiğini yazıyoruz ama Pensilvanya’daki zombi de boş durmuyor. Kavga büyük. Gülen 17-25 Aralık yargı darbesini başarısızlığa uğrattığı için Mustafa Özcan’a bindiriyor, öteki de 15 Temmuz darbe girişimini başarısızlığa uğrattığı için Gülen’e.

 

Hatırlarsınız, bu köşede okumuştunuz. Mustafa Özcan Türkiye imamlarına mesaj gönderip Fetullah Gülen’in sağlık durumunun iyi olmadığını bildirmiş ve onlara “Bundan sonra HEYET’le görüşeceksiniz” bilgisini iletmişti. Hatta HEYET’i temsilen Gülen yerine FETÖ elebaşlarından Suat Yıldırım’a bayram mesajı yayınlatmıştı.

 

Bir yıldan fazladır bu fiilî durum devam ediyordu ancak ÜMİT AKDEMİR’in son aldığı bilgiye göre Fetullah Gülen’den yeni bir hamle geldi. Mustafa Özcan’ın can düşmanı Yeni ABD imamı Sait Kaya’yı kendisine yardımcı olarak tayin etti ve ona Türkiye imamlarını tek tek arattı. Kaya, FETÖ’nün ülke imamlarına “Hocamızın  sağlık durumu yerinde bundan sonra meseleleri kendisiyle görüşeceksiniz” dedi.

 

Yine Ümit’in izlenimlerine göre bu çağrıya bir kısım ülke imamı uydu. Ama önemli bir kısmı da ya reddetti ya da işi beklemeye aldı. Bu arada Sait Kaya Gülen'in kaldığı kampı hareketlendirdiği için ABD'nin değişik noktalarından ziyaretler yaptırıyor video çekimlerini de kısaca olsa bile yayınlamaya başladılar.

 

Kısaca FETÖ cephesinde işler kestane. Ama asıl kavga burada dönüyor. Bakalım muhalefette hangisi etkili olacak?

 

…..

 

(*) http://www.turkkibristicaretodasi.org/turkiye-de-pkk-ve-feto-ile-irtibatli-universiteler-kapatilirken-kktc-de-sayilari-artiyor/

 

(**) https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/fetonun-kktc-yapilanmasi-itirafci-beyaninda/1224446

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.