Aç gözünü, açarlar gözünü!

A -
A +

“Düşmanın en büyük hilesi, dostluğudur...”
Sadi Şirazi

Mısır’ın bir köyünde tarım mühendisi olarak çalışan bir adam, Kahire’ye gitmek üzere trene bindi. Yanına, köyün yaşlı çiftçilerinden biri oturdu. Mühendis, çiftçinin ayakları arasında bir çuval olduğunu fark etti ve yol boyunca çiftçi, on beş dakikada bir çuvalı çevirip içindekileri karıştırıyor, sonra tekrar ayakları arasına yerleştiriyordu.

 

Bu durum yolculuk boyunca devam etti. Mühendis, çiftçinin bu hareketini garipseyerek çuvalın hikâyesini sordu. Çiftçi “Fareleri ve sıçanları yakalayıp Kahire’deki Ulusal Araştırma Merkezine satıyorum; orada laboratuvar deneylerinde kullanılıyorlar” dedi.

 

Mühendis “Peki bu çuvalı neden sürekli çevirip sallıyorsun?” diye sordu. Çiftçi, “Bu çuval fareler ve sıçanlarla dolu, eğer çuvalı çeyrek saatten fazla sallamaz ve çevirmezsem fareler ve sıçanlar rahatlayacak ve yerleşecekler. Bu durumda, onların gerginlikleri azalacak ve çuvalı kemirip delmeye başlayacaklar. Bu yüzden onların korku ve gerginliklerini artırmak için on beş dakikada bir çuvalı sallıyorum. Böylece birbirleriyle çatışırlar, içgüdülerine kapılırlar ve çuvalı unuturlar, ta ki araştırma merkezine varana kadar” dedi.

 

Mühendis, çiftçinin düşünce şekli karşısında şaşkınlığa uğradı, bittabi ben de…
‘Dıjj güçler’ diye tiye aldığımız güçlerin nasıl çalıştığını, tiye değil dikkate almamız gerektiğini, ülkelerimize karşı uygulanan siyasi, ekonomik ve sosyolojik tuzakları, manipülasyonları net ortaya koyan bir hikâye.

 

Arada ve hatta sıklıkla içeriden ve dışarıdan çuvalı sallıyorlar biline…

Ninem diyor ki; Tuzak ile aslan tutulur, güç ile köstebek tutulmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.