Ara bağ!

A -
A +

Erkekler arabalarına eşlerinden daha fazla sempati duyarlar çünkü; Arabalar dırdır etmez... Arabalar, kullanım kılavuzuyla birlikte gelir. Arabalar, çok ciddi bir problem olmadıkça "bağırmaz"... Aynı anda iki veya daha fazla arabaya sahip olunabilir ve bu kimse için sorun olmaz. İkide bir cantlarım çizilmiş mi, kaportam bombe yapmış mı gibi endişelere kapılmaz, bunları sorarak hayattan bezdirmez. Arabalar, eve motor yağı bulaşmış halde dönülmesi halinde olay çıkarmaz. Arabalar, gecenin 3'ünde uyandırıp "Beni seviyor musun?" diye sormaz. Arabanın civataları gevşemeye başlayınca kolayca tamir edilebilir. Arabalar ihmal edildiklerinde delirmezler! Arabaların yedek parçası daha ekonomiktir. Göze hoş gelmemeye başladığında bir pasta cila, birkaç aksesuarla olay daha kolay hallolabilir. 50 yaşında ve hâlâ çok iyi görünen arabalar vardır. Arabalar, fazla ses çıkarmaya başladığında susturucu takılabilir. Arabalar, daha önce hiç arabası olup olmadığını merak edip didiklemez. Her zaman yeni bir tane alma şansı vardır. Arabanın bakımdan anladığı; bilmem kaç bin kilometrede bir, yağ değiştirmektir ve basittir. Arabanın direksiyonu ve hakimiyeti kendilerindedir... *** Oysa ki, arabalarla kadınların ortak noktaları daha önemlidir... İkisinin de güzel olanlarının bedeli fazladır. İkisinin de gürültü yapanı makbul değildir. İkisi de ikide bir masraf çıkarır. İkisi de gerekli itina ve ilgi gösterilmediğinde olmadık yerde, aniden bırakır. İkisi de üzerlerine fazla gidildiğinde su kaynatır. İkisinde de yeni çıkan modeller kafa karıştırır. İkisinde de güzellik yetmez. İkisi de yoldan çıkarsa kötü olur. Herkes kendine layık olanı alır!.. > Ninem diyor ki: Cambaz ipte, balık dipte oynar. > Profesör Mualla: Akıl külahta bir çividir, yumruğu yemeden içeri girmez > Halime Gürbüz ------------------------ Pastel renkli SONBAHARÖzellikle pastel renklerin hakim olduğu bluz, etek ve 'body'ler bu sonbaharda iç içe giyilecek. 'Body' üzerine giyilecek omuzları düşük bluzlar sıklıkla tercih edilecek... Sonbaharın modasına baktığımız zaman; geometrik desenlerin yazdan sonra da etkisini sürdüreceğini görüyoruz. Mesela sarı renkli 'body' üzerine, buna uygun geometrik desenli diz üstü bir elbise giyebilir, pamuklu çoraplarla da mevsime uyarlayabilirsiniz. Elbisenizi gümüş renkli aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz. Tamamen yün, balıkçı veya kayık yaka füme bir elbise de tercih edebilirsiniz. Kayık yaka elbisenizin içine ince ve elbisenizi canlandıracak kırmızı, mor renklerde bir 'body' giyebilirsiniz. 'Body' ile uyumlu ayakkabı ve çanta şıklığınızı tamamlayacak... Koyu mor ve sudaki duman gibi füme renkli bir elbise size oldukça havalı gösterebilir. Elbisenizin modeli önü yarım çeket gibi düşmeli, kısa kollu ve hemen diz üzerinde olabilir. İçinize giyeceğiniz füme renkli bodyi cotton füme renkli çorap tamamlayabilir.. Açık gri renkli bir çanta ile daha şık olabilirsiniz. Pantolon seçimi Yüksek ve düz belli, geniş kesimli gabardin pantolonlar içinde oldukça hafif hissedebilirsiniz. Pantolonunuzu moda renkteki (sarı, mor, kırmızı) balıkçı ya da yuvarlak yaka 'body' ile tamamlayabilirsiniz. Yuvarlak yaka kullandığınızda boynunuza kıyafetinizle uyumlu bir fular bağlayabilirsiniz. Ayakkabı olarak yüksek topukları tercih etmenizi öneririz. Yünlü, İspanyol paça pantolonları da tercih edebilirsiniz. Tüvit pantolonlar ise; şıklığınıza şıklık katarken oldukça rahat etmenizi sağlar. Üzerine giyeceğiniz mor renkli, boyundan bağlamalı bluzlar ile oldukça şık görünebilirsiniz. Bunun yanı sıra sakin görünüm veren bluzu, gri ceket ve düz gri etekle de giyebilirsiniz. Bluza '80' damgası Bu yıl bluzlardan gözünüzü alamayacak ve onları bırakamayacaksınız. Yeni bluzlar 1980'lerin romantik ve feminen çizgilerinin başarılı bir uyarlaması. Düz kesimli, balıkçı yaka üzerine boyuna dolanarak bağlanan bluzun altına kot pantolon da giyebilirsiniz. Siyah, büyük puanlı beyaz gömlekleri de görürseniz kaçırmayın. Diz altı eteklerin üzerine kısa kollu, balıkçı yakalı kazakları da tercih edebilirsiniz. Genetiği değişen pamuk, sağlığı tehdit ediyor Bütün gün cildimizle doğrudan temas eden, birçok kez kullandığımız pamuklu ürünlerin genetiğinin değiştirildiğini biliyor musunuz? Tekstil ürünleri, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, makyaj temizleme pamukları gibi hijyen oranının çok yüksek olması gereken ürünlerin içindeki genetiği değiştirilmiş pamukta bulunan kimyasal maddeler, cildimiz tarafından emilerek vücudumuza giriyor. Uzun vadede bu kimyasallar, başta deri hastalıkları olmak üzere çeşitli enfeksiyonlara zemin hazırlıyor. Özellikle kadınların kullandıkları hijyenik malzemelerin, kimyasal katkı maddeleriyle yapılmamasının önemine değinen uzmanlar; organik pamuktan üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Uzmanlar; "Bir ürünün üzerinde (sertifikalı organik pamuk ile yapılmıştır) yazmıyorsa; bilin ki pamuğun genetiği değiştirilmiştir" şeklinde uyarıda bulundu. Kozmetikte de tehlike var Son zamanlarda birçok ülke, genetiği değiştirilmiş pamuğa çok dikkatli yaklaşıyor. Bu konuda en hassas davranan İngiltere'de; satılan bütün organik ürünlerin sertifikası, sembolü ya da numarası bulunuyor. Organik bir sembol gördüğünüzde, bilin ki o ürün organik standartlara uymaktadır. Bu özellikler; İngiltere Organik Yiyecek Standartları Enstitüsü tarafından belirleniyor. Enstitü; kadınların tercih ettiği birçok sağlık ve güzellik ürününde de sentetik ve kimyasal maddelerin bol miktarda kullanıldığını, bu tür ürünlerin gereğinden fazla kullanılması halinde sağlığı ciddi anlamda tehdit ettiğini bildirdi. Egzersiz yaparak günlük stresi yeninStresli bir gün geçirdiniz. Bedeninizle birlikte beyniniz de yorgun düştü. Aslında yorgunluğunuzun temel sebebi, gün boyu yaşadığınız stres. Bedeninizle birlikte beyniniz de dinlenmek ve stresten arınmak ister. İşte beyni rahatlatıcı birkaç egzersiz... * Sırtüstü uzanın ve karnınıza bir kitap yerleştirin. Mide kaslarınızı rahatlatın ve kitabı hoplatacak şekilde karnınızdan nefes alıp verin. Bu egzersizle ciğerlerinizin alt bölümlerine de oksijen gitmesini sağlarsınız. * Dik oturun ve sağ elinizi karnınıza, sol elinizi de göğsünüze koyun. Solunum sırasında karnınızdaki elinizi yükseltip alçaltacak kadar derin nefes alın. Burnunuzdan nefes alın ve yine burnunuzdan veya ağzınızdan verin. * Cep telefonunuzun ya da saatinizin kronometresini ayarlayın. Beş saniyede karnınızın havayla dolduğunu hissederek yavaş yavaş nefes alın ve yine beş saniyede yavaş yavaş nefesinizi verin. Bu solunum egzersizini stresli hissettiğiniz zamanlar da yapabilirsiniz. Stresiniz azalacak ve rahatlayacaksınız... Püf noktası * Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabilirsiniz. Bu süre içinde ürünler tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz. * Güveç yapmak için kullanılan kapların yemeğe 'toprak kokusu' vermemesi için, daha yeniyken içine bir bardak kaynar sirke dökerek soğumaya bırakmalısınız. * Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirin. Çünkü hemen kuruyup sertleşebilirler. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz. * Kek kalıbınızın içine hamuru dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. * Kurabiyelerinizin sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir-iki dilim elma koyarak saklayın. Elma, tazelik için gerekli olan nemi sağlar. NE pişirelim?Fasulyeli türlü Malzemeler: * 250 gr. kuru fasulye, 280 gr. mısır, 3 havuç, 1 sap kereviz, 1 soğan, 1 süs biberi, 2 kaşık margarin, 150 gr. sucuk, 1 kaşık kekik, 2 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, yeterince karabiber, tuz ve kırmızı biber. Hazırlanışı: * Kuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın. Havucu dilimler halinde, kerevizi ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Süs biberini yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun. Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pişirin. Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın. Sucuk, fasulye, mısır ve biberi tencereye ilave edin. Tuz ve kekikle tatlandırın. Yemeğe et suyunu ekleyip kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Türlüyü tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın. Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.