Ayıp!..

Sesli Dinle
A -
A +
Deprem afet zamanında; 
Parti çekişmesi olmaz! İdeolojik kavga olmaz!
Siyasi atışma olmaz! Dinî tartışma olmaz!
Politik propaganda olmaz! Yardım olur… Dua olur... Destek olur... Birlik olur... Kardeşlik olur...
      ***
Dünyadaki hiçbir güç, bu boyuttaki bir afete aynı anda ve aynı yerde yetişemezdi. Bunu da keşke o minnacık beyinlerine sokabilse bazıları…
      ***
Muhalif kanalların haberin her detayında, cümleyle, yorumla, hiç bulamadı mı; kaşıyla gözüyle vurguyla algı operasyonu tam gazdı!
Muhabir: Tuvalet yok, durum çok kötü değil mi?
Vatandaş: Ben kızımı enkaz altından çıkardım. Devlet yetişti.
Muhabir: Tam ekran yapıp tuvaletleri gösterelim.
      ***
Sanatçı, fenomenler kameralara “bi biz çalışıyoruz” “Sahipsiz kaldık” diye yakındı…
Ülkeyi sahipsiz gören zavallılar, bu ülkenin sahibi değil sevdalıları var! Hem de milyonlarca!.. Amaç, halkı devlete karşı sivil itaatsizliğe yönlendirmek… Bu fikir özgürlüğü değil bölücülüktür. Tüm dünya yanımızda olduğunu belirtirken içimizden birilerinin böyle konuşması gerçekten üzücü, bir kendinize gelin!
      ***
Yunanistan’ın dahi altından insan kurtarmaya çalıştığı enkaz üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar…
Sıcak kahvesini yudumlarken felaket tellallığı yaparak aklı sıra felaket yönetiyor bazıları…
       ***
Amacınız oy devşirmek değilse nedir?
Ya gönderdiği yardımları attığı Tweet’le yetinmeyip billboardlarda da yayınlamak nedir?! Sanki tek siz çalışıyorsunuz asker AFAD, UMKE, STK’lar, gönüllüler, madenciler, görevliler yok! Bahsetmeye gerek de yok çünkü onlar sizin gibi gösteriş için yapmıyorlar, ilk günden beri ‘sadece biz çalışıyoruz’ derdindesiniz bravo, aferin size!
      ***
Afetle mücadele ederken, bir de dezenformasyon oluşturmak için tüm ahlaki değerleri çöpe atan muhaliflerle mücadele ediyoruz.
      ***
“Suriyeliler Fenerbahçe Tırı’nı yağmaladı!”
“Suriyeli AFAD görevlisinin telefonunu çaldı!”
“Siz delirdiniz mi? Kız öğrenci yurduna kızlı-erkekli Suriyelileri yerleştirmek ne demek?”
Hepsi delilli yalanlandı! Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a arama kurtarma ekiplerinden bir görevli “Yok seçim, yok Suriyeli, şu, bu... laflarını duymaktan bıktık" diyerek çıkıştı.
      ***
On şehri harabeye çeviren bir deprem günü AFAD’dan randevu isteyip alamadığı için yakınan siyasetçimiz de vardı…
Dünyanın bütün deprem uzmanları “Yüzyılın felaketi” diyor ama CHP olayı nasıl basitleştirir siyaset yaparım derdine kardı! HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Diyarbakır’da kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu;
“Bir algı operasyonu ile olayı çok fazla büyütüp, sorumluluktan kurtulmak istiyorlar” dedi! HDP'li Buldan ise “iktidarın bu depremde enkazın altında kaldığını” belirtti.
      ***
-Ülkemizin boğuştuğu bunca acıya mı, bu basiretsiz konuşmalara mı üzülelim?
Sadece müteahhitler, ihmali olanlar değil, böylesi zamanda birlik ve beraberliği zedeleyecek açıklama ve eylemde bulunan herkes hukuk önünde hesap vermeli!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.