Hain içeridense, kapı kilit tutmaz!

A -
A +
Dün medyada, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet binasına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 11 polisin şehit olduğu ve 86 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının HDP’li belediyenin hafriyat kamyonu ile gerçekleştirildiği haberleri yer aldı. Ayrıca, hedef ve kullanılan hafriyat kamyonunun güzergâhı ciddi anlamda istihbarat zaafı şüphesine yol açtı. Cizre’de 14 Aralık 2015’ten 2 Mart 2016'ya kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı ve evlerin tek tek aranmasına rağmen bu kadar yüklü miktarda bombanın ilçeye nasıl sokulduğu sorusu içeriden ihaneti akla getiriyor.
Toplumsal tabanın, şiddet ve teröre tepkisini meydanlara taşıyan halkın desteğini kaybeden PKK ihanet tabanının desteği ile cinayetlerine devam ediyor. Bazı belediyelerin de içinde yer aldığı örgütün birer şubesi gibi çalışan bu ihanet çeteleri yok edilmeden terörün kapısına kilit vuramayız. Daha önce de örgüt mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle çok sayıda ilçe belediyesi hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Terörü azmanlaştıran, arkasında duran, cesaret veren içerideki bu siyasetçi, belediye başkanı, akademisyen, iş adamı ve her rolden hainlerdir! Mücadelenin asıl önceliği bunların yok edilmesi olmalıdır. Hele bazı belediyeler araçları ile örgüte silah, tıbbi malzeme, gıda maddesi, patlayıcı taşıdılar, dağdaki eşkıyaya yemek servisi yapanlar bile oldu.
Hendekleri kazanlar içeriden, kazanlara göz yumanlar içeriden, medyada mecliste alkış tutanlar içeriden barikat kuranlar, patlayıcı yerleştirenler, tankları halkın üstüne süren ve uçaklarla meclis binasını bombalayanlar da içeridendi.
PKK’nın dış dünyadan meşruiyet duymasından rahatsız olanlar önce içerideki ihanete meşruiyet arayanların ihanet içinde olduğunu cesaretle ilan etmelidir. Teröriste her alanda zemin inşa edenler cinayetlere tetikçilik yapmanın bedelini ödemelidir. Herkes şunu fark etmeli ki; cephe gerisinden teröristlere gösterilen her müsamaha Cizre’deki katliam kadar ülkeye zarar, millete ızdırap vermektedir. Dağda öldürülen terörist için kurulan taziye çadırının, Brüksel’de AB-Türkiye zirvesinden önce PKK yandaşları tarafından kurulan çadırdan ne farkı var? Darbe gecesi kendini tankın önüne atan insanlara “ahmak sürüsü” diyen alçağın dağdakinden ne farkı var?
Terörle mücadelenin yol haritası önce içerideki bu hainleri etkisiz hâle getirmektir. Millet meydanlarla barıştı, PKK’yı ve HDP’yi Kürtlerin temsilcisi gibi gösterme iddiası iflas etti. Daha birkaç gün önce 21 il ve 1113 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde halk kitleleri şiddet ve teröre lanet okudu.
Sepet çürük değil, sepetin içinde çürükler var bunların ayıklanması gerekir. İçerideki hainlerin kalemini kırıp çöplüğe atmadan dağdakinin varlığı bitmez.
Zira “Hain içeridense, kapı kilit tutmaz!..”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.