MHP'nin AK Parti-CHP koalisyonu isteği...

A -
A +
Sayın Bahçeli'nin son bir haftadan beri AK Parti-CHP koalisyonu için yaptığı öneriler, daha önceki yazılarımda ifade etmiş olduğum "MHP, AK Parti-CHP koalisyonunu özellikle AK Parti'yi zayıflatacağı için çok istiyor" şeklindeki düşüncemi çok daha net bir hale getirdi.
Aslında Bahçeli, yanaşmadığı koalisyon seçenekleri üzerine bir fikir beyan etme hakkına da sahip değildir. "Bir an evvel hükumeti kurun. Bir sürü sorun var" ya da son yaptığı "Müzakere edilemeyen başlıkları hükümet kurulduktan sonraya bırakın" tavsiyelerini, önce kendine yapmalıdır...
Çünkü bir siyaset adamı olarak ülkenin içerisinde bulunduğu duruma dair risk almak, irade üstlenmek kendisinden de beklenen bir hareket tarzıdır. Bir seçmen edasıyla kendi yapamadığını AK Parti ve CHP'den talep etmek, sorumluluktan kaçmak değil midir?
Üstelik MHP kendi tabanının talebine de kulak vermemiştir. O halde MHP lideri taban tabana zıt iki partinin koalisyonundan ne beklemektedir? Tabii ki bu sorunun çok açık cevabı yıpranmaları ve sonrasında MHP'nin iktidar hayalidir.
Üstelik "anlaşamadıklarınızı hükumet kurulduktan sonra halledin" demenin "hem kendinizi hem de ülkeyi derin tartışmalara sürükleyin" demekten başka manası var mı? Girilmiş ve dönülmesi güç bir yolda iken kimin kime olması gerekenden çok daha fazla taviz vereceği, tahmin edilemez bir gerçek değildir.
AK Parti'yi CHP'nin şantajlarına emanet etmek isteyen bu tavsiye, içerisinde gerçek niyetini saklayamaz bir tavsiyedir.
Ben de Sayın Bahçeli'ye kendi tabanının sesine kulak vermesini ve eğer bu gerçekleşebilir bir şey ise kendisinin AK Parti'yle bir hükumet kurmasını, anlaşamadıkları başlıkları da sonra halletmelerini tavsiye ediyorum. Bu da pekâlâ bir yoldur. Eğer değilse tavsiye de edilemez bir yoldur.
Bu ülke için güçlü bir yolun ortaya çıkabilmesi için koalisyon maceralarından uzak bir yol bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü tablo huzurlu bir koalisyon ihtimalinden uzaktır.
AK Parti ve CHP'yi aynı noktada birleştirmek isteyen pek çok yorum ve yorumcunun daha önceki emelleri, samimiyetlerini gölgelemektedir. Tekrar-ı kanaatimce bu niyet ve tavsiyeler, AK Parti'yi ve Sayın Erdoğan'ı zayıflatma arzusundan başka bir şey değildir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.