Silah sanayiinde çok önemli işbirliği yaptığımız ve dış politikada ise Ortadoğu''da lider ülke olması için adeta entegre edildiğimiz İsrail''in, Milli Eğitim Bakanı Yusi Sarid (sözde) Ermeni soykırımının 85. yıldönümüne katılarak Ermenilere destek vermiştir. Sarid''in "Yeni tarih programı, Ermeni soykırımının milli ve şahsi anısına tarihi bir adalet getirecektir." sözleri çok yönlü ve Türkiye için tehdit mahiyetindedir. Türkiye-İsrail ittifakı ve askeri işbirliği ile Arap ve İslam dünyasını gücendirdik. İsrail açıkça Türkiye düşmanlığı yapmaktadır. İsrail Adalet Bakanı ise yaptığı konuşmada: "Bu tam bir soykırımdır" demiştir. Aslında Osmanlı soykırım yapmadı ama Ermeniler, Osmanlının Müslüman halkına (Türk-Kürt ve diğerleri) soykırım ve katliam yapmıştır. Ne yazık ki, bu gerçeği anlatamadık ya da Batı''nın menfaati öyle gerektiği için hakikati kabul etmiyorlar.
(Sözde) Ermeni soykırımının 85. yıl dönümü vasıtasıyla Avrupa''dan Moskova''ya, İran''dan İsrail''e kadar her sene yapılandan çok daha gösterişli törenler elbette sebepsiz değildir.
Türkiye''nin Adriyatik''ten Çin seddine kadar önü kesilmektedir. Ukrayna''ya giderek Rus Karadeniz donanmasının tatbikatına katılan Putin, Karadeniz de, Hazar Denizi de Rusya''nındır mesajını vermiştir. Bunun için bilhassa Ortodoks kıskacı etrafımızda giderek daralmaktadır. Balkanlar, Ortadoğu, bilhassa Kafkasya ve Orta Asya''da devamlı mevzi kaybediyoruz!.. Rusya''nın kabul ettiği yeni askeri doktrine göre ve İnterfaks''ın yorumuna göre Rusya, nükleer silahı ilk kullanan ülke olacaktır. (kendini tehdit altında hissettiğinde) Rusya Bakü-Ceyhan gibi Özbekistan, Türkmenistan doğalgaz ve petrol boru hatlarını da önlemek için çalışmaktadır. İran-Türkiye Doğalgaz hattını ise ABD önlemektedir. ABD 1990 yılları öncesi Yıldız Savaşları (Ulusal Füze Savunma Sistemi)ni (NMD) yeniden gündeme getirmiştir. Bu çerçevede 2010 yılına kadar 40 milyar dolar harcanacaktır. Rusya ve AB bu projeden rahatsız olup, Soğuk savaş yeniden gündeme gelmiştir. Diğer adıyla Stratejik Savunma Girişimi olan Yıldız savaşları Ronald Reagan devrinde ortaya atılmış ve Soğuk Savaş sona erince bu proje rafa kaldırılmıştır.
Bu proje ile Rusya mali gücünü silaha ayıracaktır. Kaldı ki, Rus halkı Putin''den fakirliğin, rüşvetin, suçların önlenmesini ve maaşların zamanında ödenmesini bekliyor. Putin ise Rusya''nın güçlü olmasını istiyor. Sovyetler Birliği de çok güçlü idi ama halk güçsüz idi ve yıkılmayı önleyemedi. Putin 4-5 Haziran 2000 tarihinde Moskova''da Clinton ile görüşerek eskisi gibi dünyayı aralarında taksim edecekler.
BM İnsan Hakları komisyonunun 53 üyeden 19''unun katılmadığı toplantıda 7 red ve 25 kabul oyu ile Çeçenistan''da insan hakları ihlalleri, bölge insanına ölçüsüz ve ayırımsız güç kullandığı ve insan haklarının "geniş, yaygın ve çirkin" biçimde ihlal edildiğini kabul etmiştir. Türkiye, İran ve İslam ülkelerinin bir kaçı dışında hepsi bu zulmü, Rusya''nın iç meselesi sayarak seyirci kalmak suretiyle, Rusya''ya destek verdiler. Maalesef dış politikada da kan kaybediyoruz!..
İnsani yardım için: Kafkas-Çeçen Dayanışma Komitesi Ali Yandır, Mehdi Nüzhet Çetinbaş, Muktedir İlhan, Hamdi Özdil, İhsan Pilger BANKA HESABI GARANTİ BANKASI FINDIKZADE ŞUBESİ/ İSTANBUL Türk Lirası Hesabı: 661 70 30 ABD Doları Hesabı: 900 96 06 Alman Markı Hesabı: 900 96 07

