Peygamber efendimizin mübarek vücudu çok temiz idi. Teri nezih ve kokusu çok güzeldi. Hz. Enes şöyle demiştir:
Resulullah efendimizin kokusu gibi hiçbir güzel koku görmedim. Mübarek kokusu ne miske ne de anbere benzerdi. Resulullah ile müsafeha eden kimsenin, o gün elinin güzel kokusu gitmezdi. Mübarek elini hangi çocuğun başına sürse o çocuk diğer çocuklardan güzel kokusu ile farkedilirdi. Resulullah, bir gün hazret-i Enes''in evinde uyumuştu. Hava sıcak olduğundan terledi. Hazret-i Enesin annesi Resulullahın inci gibi ter danelerini bir şişeye topladı. Resulullah bunu ne yapacaksın diye sordu. Bunları güzel kokulara karıştırıyorum. Hiçbir koku ondan daha güzel kokmuyor, dedi. Resulullah efendimiz, bir yoldan geçse, o yoldan geçenler, Resulullahın oradan geçtiğini güzel kokusundan bilirlerdi. İshak bin Raheveyh, o güzel koku Resulullaha has bir koku idi. Hariçten bir koku sürünmüş değildir, demiştir. ¡ ¡ ¡ Ebu Kursafe şöyle anlatmıştır:
Benim Müslüman olmam şöyle oldu: Bir annem bir de halam vardı. Halamı daha çok severdim. Koyunlarımız vardı, onları otlatmaya giderdim. Giderken halam bana, ey oğlum, sakın Muhammedin yanına varma, seni saptırır, derdi. Bir gün merak ederek, koyunları otlakta bıraktım, Resulullahın huzuruna gittim. Akşama kadar orada kaldım. Akşam koyunlar aç ve memeleri boş eve döndüm. Halam koyunlara ne oldu diye sordu. Bilmiyorum, dedim. Ertesi gün yine aynı şekilde yaptım. O gün Resulullah: "Ey insanlar, hicret ediniz, İslama sıkı sarılınız. Cihad devam ettiği müddetçe hicret kesilmez" buyurdu.
O gün de koyunları önceki gün gibi eve götürdüm. Üçüncü gün yine Resulullahın sohbetine gittim ve Müslüman oldum. Resulullah ile müsafeha yaparak bi''at ettim.
Sonra halamın ve koyunların halinden şikayet ettim. Koyunlarını yanıma getir, buyurdu. Gidip getirdim. Mubarek elini koyunların memelerine ve sırtlarına dokundurdu ve bereket ile dua etti. O anda koyunların hepsi semiz bir hale geldi ve memeleri süt ile doldu.
Koyunları eve getirdim. Halam yavrum koyunları her gün böyle otlat dedi. Bu gün de her gün olduğu gibi otlattım. Yalnız bu gün başka bir hadise oldu dedim. Hadiseyi tek tek anlattım. Müslüman olduğumu söyledim. Annem ve halam da Müslüman oldular. Yarın: "Korkma, ben padişah değilim"

