Bütün çocuklar benim!

A -
A +
Hiç kimsenin çocuğu yok ve sanki bu ülkenin, bütüün çocukları benim! Korksam mı, kızsam mı, yoksa beni dilenci sanan ahmaklara sövsem mi? Meteoroloji uyarınca bilimsel oluyor da, ben "fırtına geliyor evinin çatısı uçacak, sel geliyor tohumların sürüklenip gidecek" derken hezeyan mı oluyor? Yanlış bilinir: Çocuklara değil, büyüklere laf anlatmak zor! Ey adam, ne yapacaksan bugün yap! Kazma sapı gibi sertleşmiş oduna; "neden şöyle büyümedin" deme şansın artık yok.
İnsan yetiştirilmesi hakkında ağlaşarak konuştuk bir ağabeyimle. Bir arkadaşım ise kızıyla izledikleri devlet kanalındaki sahneyi anlattı: Ekrandaki çocuk yaralanınca hemşire gelip ilkyardım kutusunu açıyor... Baba duyarlı ya: Yavrum, bu bizim filmimiz değil. Yabancılarda böyle "kırmızı artı" olur, bizim işaretimiz "ay" şeklindedir" diyor. Çocuk, ana sınıfı yaşında: "Baba, diyor. Öyleyse biz de oraya gidelim!"
Gözünüzün yaşını bırakın şimdi, uyanmaya çalışın!
Aldığınız evin yüz metre bahçesi varsa önce hafriyatı temizliyor, temiz toprak dolduruyor, uygun gübre döşüyorsun... Sonra ziraatçılara danışıp, tohumcuları dolaşıp arazi ve iklimine uygun tohum seçiyor, bahçıvan bulup ektiriyor, üstüne serdiğin yufka inceliğindeki toprağı günlerce nemli tutuyorsun. Sonuç?.. Ot yetişecek! Aynı hizada biçmek için makine zaten çoktan alınmıştır...
Aga'lar, hangi dilden anlıyorsunuz? Ben çocuktan bahsediyorum; yavrudan, evlattan, nesilden, gelecekten, istikbalden bahsediyorum, yoksa siz ot derdinde misiniz?
Geçen hafta, bir arkadaş aradı, sesi titreyerek: "Bugüne kadar yazdığın belki en anlamlı yazıydı" dedi fakat az sonra büyük şaşkınlıkla: "Yoksa bugün, bu yazı için, benden başka seni arayan hiç mi kimse olmadı?" Dedi...
Çocukken bir şeyler okumuştunuz. Zengin de oldunuz. Ama zaman değişti. Şimdi çocuklarınızın, torunlarınızın önüne koyacak eseriniz "neden" yok? Kimseden para filan isteyen yok burada; fakat bir tabut, çok kişinin parmak uçlarıyla kalkıyor, bebekler şefkatli avuçlarda büyüyor! Sizin eserleriniz; adamınız olmadığı için yoksa madem, neden var olan adamlarınızın da ölmesini bekliyorsunuz? Onları öldürdüğünüz zaman bu milletin çocukları kimleri örnek alacak?
Özeti şudur: İstikbal konusunda nefes tüketenleri çiğnemek; onları değil, onları ezmeye çalışanları öldürür!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.