ESKADER'in kaderi!

A -
A +

Sadece ESKADER'in değil; kültür ve sanat adına ter dökmüş, ömür vermiş hemen her kişi ve kurumun kaderidir görülmemek veya görmezden gelinmek. Ne acı!

Hâlbuki kültür; bütün yüksek dağlardan, yaylalardan süzülüp gelmiş alüvyon... Sanat ise; bu değerli birikimde filizler yeşertmeye, fidanlar büyütmeye çalışmak gibidir!
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği artık Türkiye'mizin gerçeğidir. Mehmet Nuri Yardım ve ekibinin çırpınmalarıyla sayılamayacak hizmetler yapılmaktadır. 2008'den beri verilmeye başlanan Kültür Sanat ödülleri ise; pek çok kıymetli insanın üzerlerindeki, sanki kasten atılmış "görünmezlik örtüsünü" sıyırmak çabasıdır!
*
20 Nisan, geçen seneki (yani 2012) çalışmaların taltif günüydü. Ödül alan ve verenlerle altmıştan ziyade insan sahneye çıktı. Fakat göçenler de unutulmamış; çizerlerin ustası "Vehip Sinan Sergisi"ndeki orijinal karikatürler ziyaretçileri karşılamıştı.
Öyle fotoğraf karelerinde gördüm ki kendimi, acaba bir daha yakalanabilir mi?.. Tam arkamdaki koltukta Yavuz Bahadıroğlu; ilk okuduğum romanların yazarı ve ilk çalıştığım derginin müdürüydü. Hemen solumdaki Prof. Nevzat Yalçıntaş; SSCB yıkıldığında Türkiye Gazetesi'nin basıp milyon adet dağıttığı ilk "Türk Dünyası Haritası"nı onun kontrolünde çizip hazırlamıştım. Yanında Gürbüz Azak; ressam ve yazar büyüğümle uzun yıllarımız ya birlikte veya yakın geçti. Yanında Üstün İnanç gördüğüm ilk gazetenin yayın müdürü ve yine aynı karede Yavuz Bülent Bakiler; gazetemizin 40. yıl gezisine ayrılmış vapurda yan yana ekrana bakıyorduk, heyecandan titrediğini hissediyordum çünkü Başbakanımız, Azerbaycan Parlamentosunda onun şiirini okuyordu...
*
Benzer insanları önce tanımak sonra tanıtmak lazım. Sanatçını yetiştiremiyorsan yarının olmayacak!..
Hadi, bir an düşünün şimdi: Son bir yılda hangi toplantılara katıldınız, hangi programları ve kaçar saat izlediniz? Her gün söylediğim söz var ya hani: Kimi okuyup, izlediğimiz çok önemli. Çünkü çocuklarınız, bugün önlerine koyduğunuz "model insanlara" benzeyecekler!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.