Yaşamımızın en önemli parçasından biri olan su sağlık açısından her gün 8 bardak (ortalama 1.5 litre) su tüketimi bir ihtiyaç olduğundan evde, okulda, iş yerinde su içilmesi kaçınılmaz olmaktadır. Su vücudumuzdaki toksik maddeleri dışarı atar, cilde sağlık kazandırır, mide-bağırsak ve boşaltım sistemlerini temizler, boşaltım bozukluklarında çözüm olabilir ve bu gerçekler artık herkes tarafından bilinmektedir. Metabolizmanın çalışması ve besinlerin sindirilerek organlara taşınması işlemlerinde suyun önemi büyüktür. Ayrıca yorgunluğu gideren ve bedene zindelik kazandıran da sudur. Günümüzde artık suyun yanı sıra çok çeşitli yeni içecekler hazırlanmaktadır. Bu nedenle susayıp ferahlamak istediğinizde suyun yanı sıra tercih ettiğiniz ayran, süt, meyve suları da çok uygun seçimlerdir. Ülkemizde meyve suyu genellikle taze meyvelerden veya lokanta gibi yerlerde sıkma yoluyla elde edilerek tüketilmektedir. Bazı tropik meyvenin dışında dünyadaki tüm meyve çeşitlerinin hemen hepsi ülkemizde yetişmektedir. Türkiye'de meyve suyu tüketimi meyve suyu alışkanlığının yeterince yerleştirilmemiş olmasından dolayı diğer ülkelerin çok altındadır. Bugün hâlâ maalesef tüketici tarafından neredeyse meyvenin sadece kokusunu içerenler bile meyve suyu olarak biliniyor ve meyve içerdikleri düşünülerek tüketiliyor. Günümüzde tüketiciye kalitesiz, kötü ürünler de sunulmaktadır. Meyve suyu meyve oranı yüzde 100 olan içecek grubudur. Bunlara taze sıkılmış meyve suları denebilir. Meyve nektarı meyve oranı en az yüzde 25-50 arasında olan içecek grubudur. Meyveli içecek meyve oranı en az yüzde 10 olan içecek grubudur. Bu gruba meyve içeceği de denilebilmektedir. Üretildikten sonra pazarlanan meyve suları sadece lezzetli oldukları için değil aynı zamanda beslenmeye ve susuzluğu giderme için de kullanılmaktadır. Piyasada bulunan hazır meyve suları istenilen yer ve zamanda hazır olması ve bu sayede bir tüketim kolaylığı sağlaması bakımından tercih edilmektedir. Taze sıkılmış meyve sularının vitaminleri korunmuş olduğundan daha sağlıklıdır ve besleyicidir. Taze meyve suları içileceği zaman sıkılmalıdır. Bekletilen yerin ısısı arttıkça vitamin değeri azalmaktadır. Kış aylarında özellikle enfeksiyonlardan korunmak ya da seyrini hafifletmek için diyete C vitamini eklemenin en kolay yolu taze sebze, meyve ve sularını tüketmekle sağlanabilir.