Sanatın kalbi İstanbul’da atıyor: Contemporary İstanbul 18. defa başladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sanatın kalbi İstanbul’da atıyor: Contemporary İstanbul 18. defa başladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Güncel sanatın rüzgârı Haliç’te esmeye başladı... Bu yıl 18’incisi düzenlenen sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI), dün önizleme ile Tersane İstanbul’da kapılarını açtı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Yarın genel ziyaretçileri kabul etmeye başlayacak fuara bu sene 22 farklı ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumu katılıyor. Fuarda 591 sanatçının 1.537 eseri görülebiliyor. 1 Ekim’e kadar devam edecek fuarda yine aykırı veya şaşırtıcı işler bulunuyor. Akbank’ın ana sponsor olduğu fuarda bu sene yenilikler de var. “CI Photo Focus” adlı yeni kısımda fotoğraf sanatçıları ile galeriler bir araya geliyor. Fuarın yeni katılımcıları arasında ise Kolombiya, Güney Afrika, Letonya, Kazakistan, Meksika ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler yer alıyor.

Sanatın kalbi İstanbul’da atıyor: Contemporary İstanbul 18. defa başladı

Ramazan Can’ın “Loading” adlı eseri. 

Fuarda dikkat çeken çalışmalar da var. Akbank Sanat, Hasan Bülent Kahraman küratörlüğündeki “Belki de bir Şaka’dır” adlı sergisi ile fuarda yer alıyor. Ardan Özmenoğlu ve Fırat Engin imzalı eserlerin yer aldığı sergi, gülmeyi ve şakayı hatırlamak için yeni bir yol sunuyor. QUA Pavilyon’un tasarımcısı Ömer Pekin’in taş anıtlardan ilham alarak oluşturduğu eseri de CI’da görülebiliyor. Heykeltıraş Varol Topaç’ın çelik üretim atıklarından ileri dönüşüm tekniği ile oluşturduğu “Yaşam” adlı eseri de Tosyalı Holding’in desteğiyle fuarda ziyaret edilebiliyor. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...