Depremde hasar gören edebiyat müzesi restore edilecek

- Güncelleme:
Depremde hasar gören edebiyat müzesi restore edilecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kahramanmaraş'taki depremlerde hasar gören Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi restore edilecek

Türk edebiyatına damga vuran şair ve yazarların yollarının kesiştiği Kahramanmaraş’taki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasar gören tarihî yapılar arasında yer aldı. 1850’li yıllarda inşa edilen eski Maraş Lisesinde bulunan müze binasının duvarlarında sarsıntının şiddetiyle çatlaklar oluşurken, çatısının bir bölümü ise göçtü.

Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Ali Kutlay ve Alaeddin Özdenören’in şiir ve edebiyat çalışmalarının yer aldığı tarihî müzenin kapıları tahribattan dolayı kilitlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Mesut Serdar “Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi hem bina olarak tarihî vasfıyla hem de şehrin edebiyat alanında kimliğini ortaya çıkaran yönü ile önemli bir kültürel varlığımız. En kısa zamanda yapılacak restorasyon ve tekrardan inşa faaliyetleriyle eski ihtişamlı hâlini kazandırmaya çalışacağız” dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...