Dünyadan bir Üstün İnanç geçti! Örselenmiş kalabalıkların sesi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyadan bir Üstün İnanç geçti! Örselenmiş kalabalıkların sesi oldu

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir dönem TGRT’de de çalışan yazar Üstün İnanç, dün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında vefat etti.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Türk edebiyatının “inançlı” kalemi aramızdan ayrıldı...

Babıali’deki birçok gazetenin yanında bir dönem TGRT’de de çalışan yazar Üstün İnanç, dün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında vefat etti. Usta yazar, ardında milyonlara tesir eden eserler ve henüz kitaplaşamamış metinler bıraktı.

Eserleri sinemaya ve tiyatroya da adapte edilen yazar, Türkiye’de örselenmiş kesimlerin sesi oldu. İnanç’ın en mühim eserlerinden biri ise onlarca defa basılan “Yalnız Değilsiniz” adlı romanıydı. Beyazperdeye de taşınan eser, vaktiyle Türkiye’de dindarlara yapılan baskıyı cesurca gözler önüne sermişti.

İnanç, gazetemize verdiği bir röportajında kitabın yazılışını “Yabancı değildim başörtülülerin sıkıntılarına ama ‘Yalnız Değilsiniz’i yazmak için yıllarca bekledim.

Bu esnada muhafazakâr kesime yapılan baskı giderek artıyordu. Kimseden bir ses çıkmayınca kalemi elime almak zorunda kaldım” diye anlatmıştı. Üstün İnanç, Necip Fazıl Kısakürek’e yakın isimlerden biriydi. Onun “Ulu Hakan Abdülhamid” oyununu tiyatroya taşıyan -ve de bazen oyuncu yokluğunda sahneye çıkan- isim oldu.

Son zamanlarında ise Necip Fazıl ile olan hatıralarını kaleme alıyordu. Kendisiyle son görüşmemde “Bitince röportaj için arayacağım” demişti. Nasip olmadı...

İnanç, bugün ikindi vakti Eyüpsultan’dan ebediyete uğurlanacak…

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...