Emmy'de Asya rüzgârları! Squid Game'in Koreli yıldızına ödül

Düzenleyen:
Emmy'de Asya rüzgârları! Squid Game'in Koreli yıldızına ödül

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sinema ve televizyon dünyasında Asyalı isimlerin yükselişi devam ediyor. Güney Kore yapımı dizi Squid Game, 74. Emmy Ödülleri'ne de damgasını vurdu.

Murat ÖZTEKİN

74. Emmy Ödülleri ABD’nin Los Angeles eyaletindeki törenle sahiplerini buldu. Televizyon yapımlarının mükâfatlandırıldığı geceye Güney Koreli isimler damga vurdu.

Gecede “Dram Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülü, sansasyonel “Squid Game” dizisinin Güney Koreli aktörü Lee Jung-jae’ye verildi. Lee, bu dalda ödül alan ilk Asya kökenli oyuncu oldu. “Dram Dalında En iyi Yönetmen” ödülünü ise aynı dizinin direktörü Hwang Dong-hyuk aldı.

EN İYİ DRAMA 'SUCCESSION'

HBO yapımı “Succession” en iyi drama dizisi seçildi. Dizi bunun yanında dört ödül daha aldı.

Apple TV+ yapımı “Ted Lasso” da iki yıl üst üste en iyi komedi mükâfatını elde etti. Dizide rol alan Jason Sudeikis “En İyi Komedi Aktörü”, rol arkadaşı Brett Goldstein da “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

HBO yapımı olan “The White Lotus” da gecede 10 mükâfat alarak öne çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...