Fazıl Say’a yine Filistin boykotu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fazıl Say’a yine Filistin boykotu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanat dünyasında İsrail baskısı devam ediyor... İsrail’in Gazze’deki katliamlarını kınadığı için geçen ay İsviçre’deki konserleri iptal edilen meşhur piyanist Fazıl Say için yeni boykot çağrısı yapıldı.

Norveçli müzisyen Ole Bøhn, Say’ın 19 Kasım’da ülkesindeki Norveç Operası’nda vereceği “Goldberg Çeşitlemeleri” adlı konserinin İsviçre’de olduğu gibi iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Noreveçlileri konsere gitmemeye çağıran Bøhn, Fazıl Say’ın Hamas’a destek verdiğini de iddia etti.

“24 BiN TON BOMBA OSLO’YA DÜŞSE?”

Norveçli sanatçıya sosyal medya üzerinden cevap veren Say ise şu ifadeleri kullandı: Düşünsün; 24 bin ton bomba Oslo’ya düşse, binlerce suçsuz sivil ölse? Hayatında bir kere kendini Orta Doğu’da doğmuş bir çocuğun yerine koysun! Konserimi iptal ettiremeyecekler. Ben yazarken, siz okurken her saniye çocuklar ölüyor Filistin’de...

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...