Gazze için sokaklardan ilham aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze için sokaklardan ilham aldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Usta hat sanatçısı Mahmut Şahin bu defa Gazze’de dramı için sanat yaptı…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Şahin, Filistin sokaklarındaki duvar yazılardan ilham alarak 20 eser meydana getirdi. Sanatçı Şahin, Filistin, Kudüs ve Gazze konulu sokak yazılarını; talik, celi talik, kufi, rika ve celi şikeste talik gibi üsluplarda sanat eserine dönüştürdü. Eserleri, İsrail saldırıları altında zor günler yaşayan Filistinlilere yardım için satışa çıkarmayı düşünen sanatçı, elde edilecek geliri Türk Kızılay gibi devlet kurumları üzerinden Gazze’ye ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

İNSANİ DRAMA DİKKAT ÇEKİYOR

Mahmut Şahin “Gazze’de yaşanan insani drama bir şekilde dikkat çekmek gerekiyor. Ben de Filistin’deki sokak yazılarını kullanarak hat eserleri kaleme adlım. Bu eserlerin arasında Filistinlilerin sıkça duvarlara işlediği Selahattin Eyyübi’nin ‘Kudüs esaret altındayken ben nasıl tebessüm edebilirim” sözü de yer alıyor. Gelirinin tamamını Gazze’deki mazlumlara göndermek istediğimiz tablolar için yakında online bir müzayede yapabiliriz. Bu vesileyle Gazzeli kardeşlerimize borçlarımızı ödeyeceğiz. Bizimkisi bir borç ödeme...” ifadelerini kullanıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...