Osmanlı kültürü Rumeli’deki kıyafetlerde yaşıyor

- Güncelleme:
Osmanlı kültürü Rumeli’deki kıyafetlerde yaşıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Koleksiyoncu ve moda tasarımcısı Müesser Kurt’un, “Doğanın Uyanışı” adını verdiği sergisi, İstanbul Lale Vakfında sanatseverlerle buluşuyor…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - 29 Mayıs’a kadar açık kalacak Müesser Kurt’un, “Doğanın Uyanışı” sergisinde, Kurt’un 30 yıldır Balkan ailelerden tek tek topladığı Rumeli/Balkan kültür mirasına ait halk kıyafetleri yer alıyor. Sergide ayrıca Kurt’un Rumeli kültürü ile Osmanlı kültürünü harmanladığı ve lale figürünün ön plana çıktığı özel kıyafet koleksiyonu da yer alıyor. 

400 yıldan fazla Osmanlı hâkimiyetinde olan Balkan ülkelerinin birçok alanda Osmanlı izlerine rastlandığını belirten Kurt “Osmanlı esintilerini her yerde görüyoruz. Kıyafet kültürü Osmanlı ile bağdaştırılmış. Rumeli kıyafetlerini 30 yıldır topluyorum. Artık hiçbir yerde üretilmeyen kumaşlar, benim için çok anlamlı” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...